Renault // Design for life

Published On 17 October, 2013 | By Sam |

6 jonge talentvolle designers gaan vanaf volgende week met elkaar de strijd aan om de eerste Renault Design Award. Alle 6 hebben zij een lifestyleproduct ontworpen volgens de designstrategie van hoofd-design van Renault, Laurens van den Acker.

Sinds Renault in 2010 Laurens van den Acker heeft aangesteld als hoofd-design, is het merk nog meer klasse gaan uitstralen. Van den Acker heeft een nieuwe designstrategie geïntroduceerd waarbij hij de levenscyclus van de mens als uitgangspunt neemt. Zijn eigen woorden hierover zijn; “Mijn strategie, die in een Marguerite gevormd is, is geïnspireerd op de mens. Alle concept-cars staan voor een levensfase van de mens, beginnend met verliefdheid, eindigend in wijsheid. Hierbij kijk ik niet alleen naar het uiterlijk, maar hecht ik ook waarde aan intelligentie en efficiëntie. Onze auto’s zijn beauty’s met brains.” Zo kun je zeggen dat Renault op het gebied van design een zeer toonaangevend merk is.

De finalisten zijn, met deze strategie in hun achterhoofd, fanatiek te werk gegaan en hebben stuk voor stuk prachtige lifestyleproducten ontworpen. En vanaf volgende week gaan deze producten dus beoordeeld worden. Dit wordt gedaan door een deskundige vakjury bestaande uit onder andere Laurens Van den Acker zelf, Roger Jacob, Marketing, Communicatie & Design professional bij OBJEKT International, Wim Oude Weernink, automotive & designjournalist en Ger Bruens, hoofddocent design esthetiek aan de TU Delft.

Benieuwd naar wat de designers hebben ontworpen? Neem dan direct een kijkje op het Design for life en volg de talenten in hun proces. Ook kun je hier je stem uitbrengen op je favoriete designer en kans maken op een limited edition van het winnende design.

Bekijk onderstaande video waarin Laurens van den Acker vertelt over zijn visie op design

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *