Over rode wijn, stiltes en een side note | 40 dagen zonder Social Media challenge

Published On 13 January, 2014 | By Pascal |

Dit was een week waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik heb veel leuke dingen gedaan en heb interessante gesprekken gevoerd. Het was ook een week met een eenzame ondertoon, vooral op momenten dat er echt even niets hoefde. Een 40 dagen zonder Social Media challenge heeft nu eenmaal ups and downs. Gelukkig is er aan het eind van elke week genoeg om op een positieve manier op terug te blikken.

De afgelopen week stond vooral in het teken van veel rode wijn en gezelligheid. Momenten waarop ik totaal niet aan Social Media dacht, laat staan het überhaupt te missen.Ik genoot volop van gezellige avonden vol muziek, van een leuke nieuwjaarsborrel op het kasteel en van een doorzakkertje op de bank met Wie is de Mol op de tv. Ik begin steeds meer de waarde in te zien van de offline momenten in mijn leven. Dát zijn de momenten waarop je de mooiste herinneringen maakt! Laat mevrouw X dan maar twitteren over de NS en meneer Y over hooikoorts in januari. Who cares? Ik heb de mensen om mij heen om wie ik écht iets geef. Waarom zou je meer willen?

‘Hallo, leef je nog?’

Helaas zie ik niet iedereen zoveel als ik gehoopt had. Ik merk dat het niet voor iedereen even vanzelfsprekend is om via sms in contact te blijven. Begrijpelijk, het kost immers geld. Ik heb geluk dat ik een zeldzaam hoog aantal sms-tegoed heb, dus kan ik niet van iedereen verwachten dat ze mij constant op de hoogte houden. De stiltes zijn soms pijnlijk; ik mis wel degelijk dingen. Er zijn genoeg momenten waarop ik klasgenoten hoor praten over ‘die post van hem’, ‘die foto van haar’ of ‘oh, heb je dat al gezien?’. Het blijft een belangrijk aandachtspunt voor mijzelf om zulke momenten goed te relativeren. Ok, dan mis je dat ene filmpje of die ene foto. Over een paar minuten wordt er weer ergens anders over gesproken. Hoe erg is het dan om iets te missen?

Side note

Ik krijg van veel mensen de vraag waarom ik nog wel mag mailen en smsen. Smsen is officieel gezien geen Social Media, dus daar zit het probleem niet. De reden voor mail: pure noodzaak. Ik kan niet de komende weken van de challenge zonder mail gaan doorbrengen, zonder dat dit problemen zou veroorzaken voor mijn studie en afstuderen. Kleine side note bij de challenge dus.

To-do list

Afgelopen week heb ik eindelijk weer eens een boek gelezen. Gewoon, omdat ik anders toch niets te doen had! Ik merkte dat het me heel rustig maakte, dus die gewoonte gaan we er zeker in houden. Ook ontdekte ik dat een fotoboek maken helemaal niet lang hoeft te duren, wanneer je niet elke pagina afwisselt met een rondje struinen op Facebook. Dit zorgt er voor dat mijn to-do list er nu als volgt uit ziet;

  • Fotoboek van 2013 maken
  • Grote schoonmaak houden en alle kasten en rommel opruimen
  • Teksten schrijven (buiten de blogs om)
  • Fotoshoots houden (mee bezig)
  • Nieuwe pianonummers aanleren (mee bezig)
  • Beginnen met schrijven van een eigen verhaal (mee bezig)
  • Plan van Aanpak schrijven voor afstuderen
  • Minstens 2 boeken uitlezen

Tot maandag!

4.75 avg. rating (95% score) - 4 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

'Never a dull moment. De wereld gaat te snel om stil te blijven staan. Ik ben een allesdoener, ambitieus en een echte strever. Ik drink de thee slap, de drank sterk. Ik verdien mijn centen in een kasteel en ben een slechte spaarder. Mijn gelukmakers? Zwart-wit foto's en singer-songwriters.'

One Response to Over rode wijn, stiltes en een side note | 40 dagen zonder Social Media challenge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *