Samenwerking tussen Philips en Armin van Buuren aan de A5-PRO koptelefoon!

Published On 7 April, 2014 | By Sebastian |

Met de grootste elektronische muziek conferentie, Miami Winter Music Conference, net achter de rug komt Philips nu met groot nieuws. Ze zijn namelijk de samenwerking aangegaan met Armin van Buuren om de beste dj koptelefoon ooit te ontwikkelen. De nieuwe koptelefoon van Philips heet A5-PRO.

Dj superster Armin van Buuren behoeft eigenlijk geen introductie meer. Jaren achteraan gekozen als dé nummer 1 dj ter wereld, reist hij de hele wereld over in zijn privé jet. Hij draait inmiddels alleen nog maar op de mooiste en grootste festivals op aarde. Dat Philips hem gekozen heeft om de samenwerking aan te gaan voor het maken van de Philips A5-PRO is dan ook geen verrassing. Armin weet als geen ander wat een dj “on the road” nodig heeft qua apparatuur en waar een koptelefoon voor een top dj allemaal aan moet voldoen.

In het onderstaande filmpje vertelt Armin hoe belangrijk een goede koptelefoon voor hem is:


Nu weten wij uit eigen ervaring dat een dj koptelefoon eigenlijk moet voldoen aan een 3-tal belangrijke eisen. 1. De geluidskwaliteit. 2.Draagcomfort en 3.Stevigheid.

De geluidskwaliteit lijkt met de lekker grote 50mm drivers goed te zitten. Het feit dat de koptelefoon, zoals in het filmpje te zien is, erg flexibel is zorgt ervoor dat je de koptelefoon in alle standen lekker op je hoofd kunt dragen. Of de koptelefoon ook duurzaam is en lang mee gaat kun je na langdurig gebruik natuurlijk pas zeggen, maar Philips heeft in ieder geval wel nagedacht over kleine dingen als de mogelijkheid je kabel aan 2 kanten in pluggen. Dat betekent dat de kabel ook los kan en zorgt er dus voor dat je minder snel een kabelbreuk krijgt tijdens het vervoeren. Daarnaast kun je de oorschelpen extreem gemakkelijk verwisselen. Iedereen die wel eens oorkussens heeft verwisseld op andere merken koptelefoons weet hoe lastig dat kan zijn. Mooie innovatie.

De Philips A5-PRO ziet eruit als een speler die mee kan doen met het topsegment in de markt van de dj koptelefoons.

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Sebastian is blogger voor Toffedingen.com en schrijft graag over dingen die hem prikkelen. Dat zijn er een hoop want hij heeft een brede interesse. In het dagelijkse leven faciliteert hij trainingen, heeft een eigen mediabedrijf en in het weekend draait hij graag een plaatje (euh….mp3)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *