Sekiro fire

Sekiro – Shadows Die Twice | Toffe nieuwe Samurai Game?

Published On 26 March, 2019 | By Jelmer Egels |

Sekiro is de nieuwste creatie van de bekende Japanse uitgever FromSoftware. Ook wel bekend van onder andere de Dark Souls series en Bloodborne. Wat je zoals gewoonlijk kan verwachten van een FromSoftware game komt ook weer terug in Sekiro, een grote open wereld met talloze verschillende wezens en bazen die je moet overwinnen.

De wereld van Sekiro

Sekiro speelt zich af in een fantasievolle interpretatie van Japan z’n door oorlog verscheurde Sengoku-periode. Dit betekent onder andere Boeddhistische tempels, Japanse kastelen, besneeuwde bergtoppen, roze kersenbloesems, zwaar bewapende samurai, snelle ninja, en af en toe een bizarre, mythologische yokai (een bovennatuurlijk wezen uit Japanse mythologie).

Hoe voelt Sekiro’s gameplay aan?

Het gevechtssysteem in Sekiro is iets anders dan wat je normaal gewend bent als je de vorige FromSoftware games hebt gespeeld, de focus ligt nu meer op het pareren van je tegenstanders aanvallen in plaats van het ontwijken er van. Het tempo van de verschillende wezens en bazen ligt ook veel hoger en alles gaat veel sneller, je moet dus snel kunnen reageren om je tegenstanders te overwinnen.

Als shinobi (een Japanse naam voor een soort van ninja) heb je nog meer trucjes in je arsenaal, zoals stealth-kills en martial arts vaardigheden die je stap voor stap vrijspeelt of koopt met vaardigheidspunten, maar de gaafste toevoeging is je prosthetische arm. Ja, je raakt je arm kwijt, maar die wordt direct vervangen door een eigenaardige karakter, de Sculptor, met een mechanische variant. Aan de arm kun je wapens toevoegen van allerlei soorten en smaken.

Kortom de mensen bij FromSoftware weten precies wat hun games leuk maakt en hebben dat zorgvuldig verpakt in deze brute, razendsnelle en gestileerde shinobi droom.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author