Senseg: van Touchscreen naar Feelscreen

Published On 17 September, 2012 | By Chris |

Velen van ons hebben de tijd meegemaakt dat het begrip “touchscreen” nog science fiction was. De tech startup Senseg gaat een stap verder en ontwikkelde de “feelscreen,” waardoor het in de nabije toekomst mogelijk zal worden om bijvoorbeeld  texturen te voelen via je smartphone of tablet.

De technologie van Senseg maakt gebruik van electrostatisch veld, waardoor toucscreens veranderd worden in feelscreens. Hierdoor zal het mogelijk worden om objecten en texturen op het scherm te ervaren door middel van gevoel. Er wordt dus eigenlijk een dimensie toegevoegd aan de bestaande touchscreens.

De software van Senseg zal in de toekomst gekoppeld kunnen worden voor tal van toepassingen zoals games en fotoviewers. Klinkt als een interessante feature voor tablet- en smartphone producers om in te bouwen voor de release van een nieuwe tablet of smartphone, aangezien de technologie in bestaande hardware ingebouwd moet worden. Dan toch maar de iPhone 5 overslaan en wachten op de iPhone 6?

Bekijk hier meer over de feelscreen van Senseg

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Vertaalt ideeën naar werkelijkheid , bouwt blogs en onderneemt. Maar is vooral overtuigd dat de beste dingen ontstaan uit interne motivatie. Daarom is de match met Toffedingen.een hele mooie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.