Seven Days gezond leven Challenge… Doe jij mee?

Published On 2 November, 2014 | By Freek Keesen |

Morgen, maandag 3 novemer, begint het Seven Days of Feedback festival, waarin het allemaal gaat om het promoten van een gezonde lifestyle voor jongeren. Een moment om ons allen even af te vragen: Leef ik wel gezond?

Voor de derde keer zal Seven Days of Feedback starten en onderhand is het de grootste health challenge van Nederland! Sinds 2011 zijn tienduizenden jongeren de uitdaging aangegaan. Een indrukwekkende reeks bedrijven en stichtingen doen mee aan de dag, waaronder: De Universiteit van Amsterdam, Erasmus Rotterdam, Spotify, Talpa, Twitter, Basic Fit, Slam!FM, Eurosport, Vice, 22 Tracks, Gemeente Amsterdam, Fiber en het Ministerie van VWS.

save the date

Wat gaat er gebeuren?

Volgens het persbericht:

Zeven dagen lang zeven opdrachten vervullen op het gebied van eten en bewegen. Met meer dan 100 deelnemende middelbare scholen en 75.000 scholieren wordt de editie in 2014 de grootste tot nu toe. De winnaars van de Seven days of Feedback challenge sluiten de week af met een awardshow in de Heineken Music Hall, gepresenteerd door ambassadeurs Lieke en Jetteke van Lexmond.

JFB_Award_051

Door de dagelijkse opdrachten uit te voeren kunnen de deelnemers punten verzamelen via de speciale app, voor zichzelf én voor hun school. De vijf beste scholen gaan door naar de grote finale. Deze vindt plaats op 25 november tijdens de awardshow in de Heineken Music Hall, gepresenteerd door Lieke en Jetteke van Lexmond. Hier komen de leerlingen in aanmerking voor verschillende Feedback awards: gezondste school (uitgereikt door Rens Kroes en Tabe Ydo), fitste school (uitgereikt door Ricardo van Rijn) en de beste schoolkantine. Verder maken de deelnemers kans op een mega Neon schoolparty en zijn er verschillende individuele prijzen te winnen zoals Spotify accounts en tickets voor de Voice of Holland.

Het programma en waarom je mee moet doen:

Maandag: Meatfree Monday: een dag zonder vlees.

Uiteraard is vlees nodig voor bepaalde voedingsstoffen, maar vaker is vlees een overbodig stuk van de maaltijd die veel vetten bevat. Nog veel belangrijker: De massa industrie van vlees is eigenlijk slecht voor het milieu en een van de grote barrières naar een eerlijke, globale voedselverspreiding.

Dinsdag: Walk on Water: een dag water i.p.v. frisdrank

We eten en drinken veel te veel suiker. Misschien bekommer je jezelf niet zo hierom, maar gezondheid kan altijd beter; Mijn zus deed een keer één maand zonder suiker en ze voelde zich stukken energieker en had geen opstartproblemen meer in de ochtend. En waar komt een groot deel van onze suikerconsumptie vandaan? Frisdrank…

Woensdag: Size Does Matter: een dag halve porties eten

Ook hiermee heb ik tweedehands ervaringen mee. Mijn ouders doen af en toe een dagje bijna niks eten. Het schijnt dat je lichaam daardoor beter weet HOEVEEL voedsel het eigenlijk maar nodig heeft. Je lichaam heeft dus een geheugen hiervoor, dat af en toe ge-reset moet worden.

Donderdag: No time to Waste: een dag eten wat je in huis hebt

We zijn er allemaal schuldig aan: Het oog is vaak groter dan de maag en we gooien enorm veel voedsel weg. Donderdag denken we echt aan de kindertjes in Afrika (dat zei jouw moeder toch ook altijd, of niet?)

Vrijdag: Food from da Hood: een dag lokaal voedsel eten

Een belachelijk hilarische naam voor deze dag. Ik zie eigenlijk eerder barbecues met een drive-by shooting voor me, bij deze naam. Maar het gaat dus om lokaal gegroeid voedsel. De transport van voedsel is één van de grootste bron van vervuiling.

Zaterdag: Supermarkt Survival: een dag vers voedsel eten

Het is eigenlijk belachelijk dat we zo weinig vers voedsel eten. Voor ‘normaal’ eten moeten we naar ‘abnormale’ supermarkten als de Eko-markt. Zaterdag halen we alleen vers!

healthchallenge-duurzaamheidskompas-2-578x420

Voor meer informatie, ga naar de site van Seven Days of Feedback 2014!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *