Solliciteren 2.0

Published On 24 January, 2014 | By Wendy |

Gisteren was voor mij de grote dag; ik heb gehoord dat ik ben afgestudeerd. Super fijn en leuk allemaal, maar nu begint het echte leven pas en is het dus tijd om volwassen te worden. Dat de economie op zijn gat ligt, weten we natuurlijk allemaal. En ook ik zit nu met de hamvraag; HELP, hoe kom ik aan een baan?!

Waar de reguliere sollicitatiebrief inclusief het bijbehorende curriculum vitae vaak op een grote stapel eindigt, boeken andere acties meer resultaat. De afgelopen maanden heb ik diverse ludieke manieren van solliciteren voorbij zien komen. Zo was er een zekere Niek Goore die een volledige website over zichzelf heeft ingericht. En met succes! Want na 160 dagen na het lanceren van de website heeft Niek een geschikte baan gevonden. De oude website is overigens echt de moeite waard om eens te bekijken!

Schermafbeelding 2014-01-24 om 13.15.03

Vandaag zag ik wederom een like, share en win actie voorbij komen op de sociale media. Patrick Weijters schenkt maar liefst €250 aan de persoon die hem aan een baan helpt. Zijn Twitter,  Facebook en LinkedIn post worden massaal gedeeld en geliked. Waarschijnlijk ook vanwege de taart die hij onder de vele delers verloot. 😉

Dit weekend ga ik maar eens brainstormen over hoe ik het solliciteren ga aanpakken. Ik ben het er in elk geval mee eens dat opvallen een must is en dit al lang niet meer lukt met een standaard motivatiebrief.

Hoe denken jullie over bovenstaande acties? Is solliciteren via social media de toekomst?

5.00 avg. rating (99% score) - 8 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik wil alles met liefde doen, dit lukt niet altijd. De zon is mijn beste vriend, regen mijn aartsrivaal. Ik ben een nerd, maar dol op mode. Slapen doe ik weinig, praten te veel. Mijn vocabulaire bevat prestigieuze woorden, Van Dale kent ze niet. Ik neem mezelf niet te serieus, dat laat ik aan anderen over.

4 Responses to Solliciteren 2.0

 1. Patrick says:

  Hoi Wendy,

  Behoorlijke uitdaging die je staat te wachten ! 🙂
  Ben benieuwd naar je actieplan, mocht ik ergens mee kunnen helpen doe ik het graag.

 2. Patrick says:

  In 16 dagen resultaat geboekt. Klinkt als een succesverhaal 🙂

 3. Wendy says:

  Goed om te horen dat je zo snel een baan hebt gevonden. Van harte gefeliciteerd! En het is dus zeker een succesverhaal. 🙂

 4. Patrick says:

  Hoop dat jij ook gauw iets leuks vind. Suc6 ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *