Solliciteren via de vuilnisbak!

Published On 11 December, 2013 | By Tom |

Opvallen met je CV, hoe doe je dat eigenlijk? Je kan natuurlijk creatief aan de slag gaan. Veel kleurgebruik of iets in de vorm van een magazine valt altijd op. Ook het gebruik van video zie je steeds vaker. En dan zijn er natuurlijk nog de infographic-CV’s en voor de echt creatievelingen is het altijd een mogelijkheid om een complete website te maken. Het resultaat? Je valt op, je onderscheidt je en je vergroot de kans op een (nieuwe) baan aanzienlijk.

Maar wat nou wanneer je niet over al die creatieve ingevingen beschikt. Wanneer je het al lastig genoeg vindt om je eigen motivatie goed onder woorden te brengen. Dan wordt het ineens heel wat lastiger om je CV op het bureau van een beslisser te krijgen. Zeker in een tijd waarin het economisch allemaal wat lastiger is en waar de banen echt niet voor het oprapen liggen.

Solliciteren via de vuilnisbak

Voor BNP Paribas Fortis is het een bekend probleem en duidelijk is dan ook dat de sollicitant wel wat hulp gebruiken kan. Met de How to get in-facebookpagina proberen ze je op een ludieke manier duidelijk te maken hoe het vooral wel of juist niet moet.

Ook zelf heb ik nog wel een aantal tips voor jullie:

  1. Neem initiatief! Bel altijd voor je reageert op een vacature. Vraag om de beslisser te spreken en stel vragen (waar draait de functie om, welke punten/competenties zijn essentieel?. Bestudeer (je echt!) de vacaturetekst en kijk of je (extra) achtergrond informatie vinden kunt. Ga daarna op het internet verder met de zoektocht. Wat kan je allemaal over het bedrijf en de beslisser vinden?
  2. Zorg dat je sollicitatie-instrumenten op orde zijn. Je cv, motivatiebrief en Linkedin-profiel geven een eerste indruk van jou. Zorg dan ook dat deze relevant zijn, aanspreken en kloppen met de werkelijkheid. Maak geen gebruik van een standaard cv of motivatiebrief, maar maak deze specifiek voor elke vacature.
  3. Ken de verhalen bij je sterke en zwakke punten. Je sterke en zwakke punten gaan ongetwijfeld behandeld worden. Zorg dus dat je deze kent en dat je het gesprek hieromtrent hebt voorbereid. Zorg voor een duidelijk uitleg met voorbeelden als je je sterke en zwakke punten presenteert. Blijf niet hangen in algemeenheden, hiermee ga je je niet onderscheiden.

Succes!

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *