Sony Mobile daagt jong talent uit met de Xperia T

Published On 18 December, 2012 | By Tom |

Sony mobile heeft jong talent uitgedaagd om met de Sony Xperia T een video op te nemen en deze te plaatsen op hun populaire YouTube channels. Zowel de Cinemates (winnaars YouTube NXT Up) als rapper Darryl en zanger Brace hebben een video in zijn geheel geschoten met deze Sony smartphone.

Werken met de grootste acteurs op Aarde. De wereld naar je hand zetten en deze een invulling geven zoals jij het allemaal hebben wilt. Je schiet prachtige beelden en de recensies zijn keer op keer lovend. Het leven van een regisseur lijkt zo onbereikbaar maar met de Sony Xperia T is het ineens binnen handbereik. Dure apparatuur en gigantische budgetten zijn niet langer ene vereiste om je eigen film te schieten.

Voor de Cinemates, Peter de Harder (18) en Kelvin Boerma (16), is dit niets nieuws. Al meer dan een jaar uploaden zij bijna wekelijks een video op hun YouTube channel. Een video die ze zelf bedenken en waarin ze zelf acteren welteverstaan. Video’s geschoten met de Xperia T die behoorlijk goed gewaardeerd worden. Gemiddeld halen de jonge Nederlanders zo’n 20.000 tot 30.000 kijkers views per film en dit jaar heeft YouTube hen beloond met de titel YouTube NXT Up, de prijs voor de meest getalenteerde YouTube creators in Nederland. Peter en Kelvin dromen er van om ooit grote Hollywood-films te regisseren maar voorlopig zijn hun korte films met veel actie en special effects te zien via hun eigen Cinemates YouTube-kanaal (ruim 2,6 miljoen views en 30.000 abonnees).

Ook rapper Darryl (bekend van o.a. de hit “Eeyeeyo”) en zanger Brace, samen onder andere bekend van het programma “Rappers in de sneeuw”, zijn ook de uitdaging aangegaan en hebben de pikante videoclip van hun nieuwe nummer “Komen tegelijk” in zijn geheel opgenomen met de Xperia T van Sony. De video is geregisseerd door Mike Static en ook te bekijken op hun YouTube-kanaal ‘Petjeaf’.

Je hoeft dus geen Quentin Tarantino te heten om je eens goed uit te leven als regisseur. Sony Mobile laat met deze actie zien wat de mogelijkheden zijn met de Xperia T smartphone en dat het voor iedereen die dat wil mogelijk is om in full HD een professionele video op te nemen. De smartphone beschikt over een 13 megapixel, fast capture camera waarmee je 1080p video-opnames kunt maken in HD kwaliteit. Niets staat je nog in de weg om ook de 10 miljoen+ views te halen. Al heb je daar natuurlijk wel een beetje creativiteit voor nodig!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

One Response to Sony Mobile daagt jong talent uit met de Xperia T

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *