Soundboks: outdoor muziek knallen met Nederlands tintje

Published On 4 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

De zon schijnt al, de zonnebril is zelfs al weer nodig, de natuur gaat weer langzaam in bloei en dan begint het toch te tintelen… Het is weer bijna tijd voor lange middagen in het park! En op elke parkmiddag-checklist staat uiteraard een goede set speakers!

Een middag zonnen in het Vondelpark of een balletje trappen in het Wilhelminapark is niet compleet zonder een beetje muziek. Het jammere is daar wel aan: dat weet iedereen onderhand. Gevolg? Iedereen neemt een beetje muziek mee en die van jou hoor je niet meer. En eer iedereen zijn biezen pakt, is jouw Bluetooth speaker leeg en heb je helemaal niks meer. Herkenbaar? Zelfs in Denemarken is dat een probleem. En daarom hebben drie jongens uit het Scandinavische schiereiland de ultieme oplossing bedacht: een weatherproof speaker, die tegen een stootje kan (je kan er ook gewoon de hele middag op zitten), die hard kan en die makkelijk 30 tot 100(!) uur met één accu kan doen. De Soundboks.

De Kickstarter-video toont redelijk aan waarom dit project zo ontzettend tof is: een multi-functionele speaker, die je op je rug kan dragen (let wel op: hij is nog steeds wel 15kg. Verwacht hem dus niet mee te nemen tijdens de avondvierdaagse) en die je ook neer kan zetten en als kruk kunt gebruiken. Hij is schokbestendig, waterbestendig, kan tegen zand en om het nogmaals aan te stippen: gaat dertig tot HONDERD uur mee op één acculading, compleet afhankelijk van hoe hard jij je muziek zet. En hard kan hij; de Soundboks ondersteunt tot 119db geluid. Dat is ongeveer gelijk aan eerste rij bij Lowlands staan.

Soundboks kickstarter project the loudest battery powered speaker

Soundboks speelt snel eerste succesnummer

Toen de drie Deense jongens van 20 en 21 op dinsdag 1 maart ‘s ochtends het project online zetten, hadden ze nooit verwacht dat zij binnen een dag hun doel behaald zouden hebben. Laat staan binnen drie uur. Maar binnen drie uur nadat de campagne online was, terwijl zij waarschijnlijk net aan de koffie zaten, heeft de campagne al $100.000,- opgehaald. 21 uur later was dit bedrag verdubbeld naar $200.000,-. Dit is nog lang geen record in Kickstarter-land, maar het is desalniettemin opmerkelijk.

Als respons op de snelle funding van hun campagne, heeft Soundboks beloofd om de eerste Soundboks’ al in april te verzenden! Dit betekent dat je voordat het echt lekker parkweer wordt, al een Soundboks in huis kan hebben. Heb je nog even tijd om hem warm te laten draaien en een extra zitplek in je kamer. Je hebt al een Soundboks voor €420 euro en dat is een redelijke uitgave om bijvoorbeeld met je studentenhuis te doen, voor jaren en jaren muziekplezier!

Deens design, Nederlandse versterker

Zoals gezegd is dit een Deens product, maar het belangrijkste onderdeel van de speaker komt uit Nederland: de versterker. Via-via kwamen de jongens van Soundboks uit bij het Nederlandse bedrijf Accusafe. Eigenaaar van Accusafe, bekend als “wesleytjuh”, begon ooit in een zolderkamer met het zelf fabriceren van radio’s en heeft via een contact bij een hobbyforum nu de kans gekregen naam te maken met het leveren van een versterker voor de Soundboks.

Check de campagne door hierboven op de widget te klikken, of op deze link.

Wat vind jij van dit idee? Ga jij je spaarpotje openbreken? Of hou je het bij je huidige speakertjes? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *