Spaanse paraglider danst met Noorderlicht

Published On 28 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Er zijn mensen die er alleen van kunnen dromen om ooit het Noorderlicht te mogen zien. Er zijn nog veel meer mensen die dromen om ooit te kunnen paragliden. Voor de Spanjaard Horacio Llorens werden deze beiden dromen werkelijkheid, op hetzelfde moment. Op wel heel indrukwekkende wijze. 

Acro Paragliding

Horacio Llorens is een Spaanse paraglider en is vijfmaal wereldkampioen geworden in het Acrobatisch Paragliding, wat vrij vertaald betekent dat hij goed kan paragliden. Héél goed. Guinness World Record-goed. Llorens heeft met een ander viral filmpje een wereldrecord “Infinity Tumbling” gezet. Hij heeft in een vlucht in 2012 maar liefst 568 van zulke vliegende frontflips gemaakt, op rij. In het filmpje lijkt hij vrij rustig te landen, maar ik zou dan best even draaierig zijn…

Spaanse paraglider, Noors licht

Nadat hij het Guinness World Record Book gehaald heeft met de stunt uit 2012, besloot Llorens zijn 2016 ook maar goed te beginnen. In samenwerking met Red Bull (wie anders) heeft Llorens een spektakel op poten gezet die niet snel door concurrenten geëvenaard zal gaan worden. Red Bull vroeg hem of hij naar Tromsø, Noorwegen wou komen om daar een stunt te doen. Avontuurlijk als de Spaanse paraglider is aangelegd, zei hij meteen “¡Si!”. Toen hij daar aankwam bleek al snel dat het de reis vanuit Spanje waard was. Red Bull had namelijk voor hem geregeld dat hij als eerste persoon op zoek mocht naar de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht, om daar dan vervolgens een prachtige dans mee te delen…

Bekijk hier de beelden van deze wonderschone stunt:

Viral-koning Red Bull

Het geheel levert prachtige beelden op en het filmpje schiet op dit moment het hele internet over. Het is de zoveelste geslaagde viral-actie van Red Bull. Llorens volgt bijvoorbeeld de vrije val van Felix Baumgartner in 2012 en recenter de video waarin Max Verstappen een piste temt in zijn RB7 Formule 1-wagen. Het is een kwestie van tijd voordat Red Bull weer een viral-filmpje uitbrengt en wij kunnen niet wachten!

 

Wat vind jij van deze actie? Kan je het zelf beter? Of ken je nog een andere gave viral-video waarvan wij verslag moeten doen? Laat je reactie achter onder deze post!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *