Splinternieuw festival op Nederlandse bodem: Camp Moonrise

Published On 2 February, 2018 | By Isabella van den Berg |

De organisatoren van diverse festivals waaronder Milkshake en Amsterdam Open Air komen met een nieuw festival: Camp Moonrise. Een frisse wind voor de Nederlandse festivalganger want Camp Moonrise behoort tot de eerste echte ‘boutique weekender’ van ons land.

Met namen als My Baby, Gilles Peterson, Belgische singer/songwriter Tamino en Joep Beving belooft het een goed gevuld weekend te worden wat muziek betreft. Maar dat is nog lang niet alles wat Camp Moonrise te bieden heeft. Op de website wordt een ‘magische mini vakantie vol gastronomie, live en elektronische muziek, kunst, talks, wellness en theater’ beloofd.

Camping

Misschien vraag je je af hoe het zit qua overnachtingsmogelijkheden op het driedaagse festival. Moet je je eigen tentje opzetten? Of is overnachten helemaal niet mogelijk? Dat laatste kun je gelijk uit je hoofd zetten; op Camp Moonrise kun je wel degelijk overnachten, en hoe!

Het gloednieuwe festival heeft fantastische alternatieven bedacht op de gemiddelde festival-camping waar je tentje na een dag of twee bijna uit elkaar valt. Namelijk, tromgeroffel, zogenaamde ‘Boutique Campings’! Deze campings gaan van reguliere campings waar je je eigen tent op kunt zetten, naar (stille) family campings, naar slapen in vooropgezette en gemeubileerde (!) tenten. De keuze is reuze als het aankomt op slapen bij Camp Moonrise.

Ontspanning

Naast goede muziek en comfortabel kamperen, is ‘Wellness en Wellbeing’ een belangrijk thema op het festival. Er worden diverse plekken op het festival terrein gecreëerd waar bezoekers zich kunnen ontspannen. Denk aan badhuis Spa Blue of aan de hot tubs die zich langs het water (in Camp Moonrise termen, ook wel ‘Moonlake’ genoemd) bevinden.

Food

Niet geheel onbelangrijk op een festival: eten. Ook hier heeft Camp Moonrise aan gedacht. Speciaal voor Camp Moonrise realiseren Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) een pop-up restaurant op het terrein genaamd The Greenhouse.

Daarnaast zul je o.a. streetfood, mooi gedekte tafels en workshops met top koks vinden.

Interview

De eigenaars van Camp Moonrise, Sjoerd Wynia en Niels de Geus, hebben een kort interview gegeven op de ‘about us’-pagina van de website van het festival. Daar lees je over hun ervaring, inspiratiebronnen en meer. Ben je benieuwd naar dat interview? Je vindt hem hier.

Ben je ondertussen geïnteresseerd geraakt? Het festival is van 22 t/m 24 juni bij het meer van Bussloo in de Veluwe. Meer info en tickets vind je hier.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Hey! Mijn naam is Isabella, beginnende blogger en stagiair. Ik hou van muziek, trends, fashion en teckels.