SPRING festival

Published On 20 May, 2014 | By Pim |

Festival aan de Werf bracht Utrecht theater, beeldende kunst en muziek. Daarnaast werden de juwelen van de moderne dans jaarlijks geëtaleerd door het Springdance festival. Deze twee Utrechtse smaakmakers zijn de laatste jaren op artistiek vlak flink naar elkaar toe gegroeid, en gaan nu samen verder onder een nieuwe naam: SPRING.

Het vernieuwende SPRING is een internationaal podiumkunstenfestival en vindt van 15 tot en met 25 mei plaats in de Domstad. Theatermakers, binnenlandse en buitenlandse choreografen nemen plaats op de vele podia, dat op buitenlocaties ook gratis optredens aanbiedt.

Levendig middelpunt is Stadsschouwburg Utrecht, maar er zijn ook openbare locatievoorstellingen op straat en een dagelijks (gratis) avondprogramma in het park voor de schouwburg, waar je onder het genot van verse koffie of een ijskoud biertje een prima  festivalsfeer op kunt doen.

Speciale aandacht is er dit jaar voor Franse kunstenaars. De voorstelling Soapéra van choreograaf Mathilde Mennier wordt uitgevoerd door vier dansers op een decor van 150 m3 zeepschuim. Een handdoek kan dus handig zijn. Ander hoogtepunt van Franse komaf is de show Memento Mori van Pascal Rambert & Yves Gaudin, uitgevoerd in een volledig verduisterde zaal waar bijna niks is te zien, althans, zo lijkt het. Naast de voorstellingen in verschillende theaters is er ook een groot en gevarieerd buitenprogramma. Zo is er onder meer aandacht voor theater, dans en muziek op het historische Janskerkhof en Domplein.

11.photo HD chaignaud-bengolea-twerk-credit Jean-Marie Legros2

Komende donderdag ben ik door SPRING uitgenodigd (aardig) om te kijken naar Nos Limites, een liefdesduet op de dansvloer, volgens de organisatie omschreven:

De voorstelling is gemaakt door El Meddeb in samenwerking met Matias Pilet en Alexandre Fournier, twee circusartiesten. Het resultaat is een mengvorm tussen de acrobatiek van beide circusartiesten en de choreografische blik van El Meddeb. Nos Limites is een tedere dansvoorstelling en een stuk van grote schoonheid en menselijkheid, waarin wordt gereflecteerd op de beperkingen van de mens en het vermogen om daar bovenuit te stijgen.

Normaliter bezoek ik (te) weinig dansvoorstellingen. Ik laat me dus verrassen. Komend weekend meer over deze show op TD!

SPRING sluit op zaterdagavond af met een groots feest in de Stadsschouwburg, dan tijdelijk omgebouwd tot muziektempel met DJ’s, acts en de Duitse electroband Pentatones. Bezoekers kunnen tussen 23.00 en 00.00 gratis naar binnen met een early bird ticket, welke te verkrijgen is op de website van het festival.

Wil je graag kennismaken met beeldende kunst, muziek en dans, maar weet je niet waar je heen moet? Bezoek de website of kom ’s avonds langs in het park en laat je informeren en vooral  inspireren.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *