Staand werken achter dit bewegende bureau

Published On 2 October, 2015 | By Freek Keesen |

Ik keek laatst het NOS Journaal en de aardige nieuwslezeres vroeg: “Zit je lekker? Dat is eigenlijk maar beter van niet”. De moderne mens zit ongezond veel.

Ook ik heb een kantoorbaan gehad en zag dat er langzaamaan een verandering komt: Het staan achter je bureau begint terrein te winnen. En dat is niet voor niets:

“Als je op een stoel zit gaat je lichaam in een ‘shut down-mode. Allerlei lichaamsfuncties worden overgenomen door een stoel die lekker zit. Dat lijkt goed en gezond. Maar je kunt dan wel allerlei chronische klachten ontwikkelen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas” -gezondheidseconoom Sielhorst. door: NOS

Stir Kinetic DeskStir kinetic desk staand werken bureau

Verstelbare bureau’s zijn er al een tijdje. De Stir Kinetic Desk houdt echter rekening met hoe lang en wanneer je jouw houding moet aanpassen. Automatisch dwingt deze je op te gaan staan.

Het bureau komt een een touchscreen waarop je informatie kan invoeren over wie je bent, zodat je een schema kan bijhouden. Zo komt de Stir Kinetic Desk op goeie hoogte te staan. Ook houdt het data bij o.a. over hoeveel je zit en staat, zie rechts.

Ook begint het ding omhoog en omlaag te bewegen als je voor te lange tijd niet bewogen hebt. Uiteraard hou je de controle zelf in de hand, maar het bureau geeft wel hintjes voor wanneer je eigenlijk zou moeten gaan staan of even wat anders moet gaan doen.

Natuurlijk kost zo’n innovatief staaltje techniek niet niks. 2990 Amerikaanse dollar wordt er nog voor gevraagd. Hmm, misschien toch maar liever zelf een bewustzijn kweken over de voordelen van werken met een afwisselende houding?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *