Stay Curious met Alpro

Published On 25 September, 2013 | By Spotvogel |

Eten, we kunnen niet zonder. Simpelweg omdat we het nodig hebben, wie te lang niet eet overleeft het niet. Maar we kunnen ook niet zonder omdat het lekker is en omdat het onze banden met andere verstevigd. Er gaat niets boven een gezellig etentje met vrienden of de dag doornemen met je geliefde over een heerlijke maaltijd.

Toch lijken we de weg helemaal kwijt te zijn. Vaak weten we niet eens meer waar ons voedsel eigenlijk vandaan komt. Een initiatief als de Tostifabriek juich ik alleen maar toe, maar laten we eerlijk zijn, 50 jaar geleden zouden ze ons uitgelachen hebben bij zoveel onbenul. Toen ging het niet anders, kwam je vlees niet uit de supermarkt, maar was het daadwerkelijk nog een beest dat eerder die week nog op het erf liep.

Ook al de planten om ons heen doen veel meer dan de wereld slechts van een groene invloed te voorzien. Ze geven onze Aarde kleur, ze houden de lucht gezond en fris en bovendien zorgen ze er ook nog eens voor dat onze kasten gevuld zijn met heerlijk plantaardige voedingsmiddelen. Het is licht en lekker eten, voedsel waar we ons goed bij voelen. Heel wat anders dan de vlugge hap langs de snelweg, terwijl ons lichaam elke keer wanneer we die grote gele M zien verschijnen in de ‘Honger!‘ stand lijkt te schieten.

Terug naar de basis, met onze voeten weer in de klei. Een bord vol noten en zaden, groente en fruit, dat is de kant die we op moeten gaan. Lastig in een consumptiemaatschappij waar we keuze in overvloed hebben? Misschien wel. Maar doorgaan op de manier hoe we bezig zijn is geen optie. Eten moet goed voor je zijn. Anders zul je het ook echt niet overleven.

Stay Curious | Alpro

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *