Stilstaan bij 11 september 2001

Published On 11 September, 2013 | By Sam |

Vier terreuraanslagen met gekaapte passagiersvliegtuigen, drie instortende torens met als gevolg bijna 3000 doden! Iedereen zal zich dit nog goed kunnen herinneren en weten wat hij op 11 september 2001 aan het doen was. Vandaag is het alweer 12 jaar geleden.. Reden genoeg om weer eens extra stil te staan bij wat er is gebeurd.  

Zelf kwam ik thuis van school, ging onderuit op de bank met de televisie aan en zag het gebeuren. Deze beelden van de aanslagen staan bij mij dan ook op m’n netvlies gebrand. Hoe kunnen er mensen zijn die zo iets doen… Zoveel onrecht! Een gebeurtenis als de aanslagen op de Twin Towers, en laten we natuurlijk ook niet het Pentagon en United 93 vergeten, roept vragen op. Vele vragen. Combineer deze met de duizenden verschillende getuigenissen, filmbeelden en fotomateriaal en er ontstaat een vloed aan complottheorieën. De meest gangbare theorie is dat Osama Bin Laden het brein achter de golf van terreur was. Een snelle zoektocht op het internet levert echter vele varianten op dit verhaal op. Waren het extremisten die een excuus zochten om landen in het Midden oosten aan te vallen? Of was het zelfs oud president George.W. Bush zelf? Hoe het allemaal precies zit, ik weet het niet! Maar dat het een dag was om nooit te vergeten, een dag die het leven op Aarde voor iedereen veranderd heeft moge duidelijk zijn.

Gelukkig is er nu een prachtige herdenkingsplek bij Ground Zero. Dagelijks komen hier meer dan duizenden bezoekers om terug te denken aan de slachtoffers van de vreselijke ramp. Deze herdenkingsplaats ligt naast een bouwput waar wordt gebouwd aan One World Trade Center, dat de hoogste wolkenkrabber van Amerika moet worden. De officiële opening van dit 541 meter hoge gebouw zal plaatsvinden op 1 november 2013. Een gebouw dat de leegte in de skyline van New York op moet vullen.   

RTL Verslaggever Eric Mouthaan verzamelde unieke beelden over de aanslag:

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *