Stromae is Formidable

Published On 10 December, 2013 | By Suzan van Aalten |

Als iemand niet met de stroom mee gaat is het Stromae wel. Deze franszingende Belg met wereldhits als Alors On Danse, Papaoutai en Formidable komt na zijn uitverkochte clubtour in december en januari op woensdag 2 april weer naar Nederland voor een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Maestro

Stromae is een woord uit de Franse straattaal en een anagram van Maestro. Paul van Haver, zoals de meester in huiselijke kring wordt genoemd, mixt hip hop en electro tot liedjes waar iedereen op kan Danse. Zijn chansons klinken heel vrolijk, maar zijn teksten blijken toch over minder Formidabele dingen in het leven te gaan. Zo gaat Alors On Danse over schulden en crisis, Papaoutai over zijn vader die er niet voor hem is en Formidable over de breuk met zijn vriendin.

Racine carrée

Het zit de half Rwandese zanger dus niet altijd mee in het leven, maar hij blijkt wel een bizar wiskundig talent te hebben. Zijn nieuwe album Racine carrée betekent vierkantswortel en de Maestro wist in een Franse tv-show en plein public antwoord te geven op de onverwachtse vraag wat de vierkantswortel van 196 is. Niet alleen daardoor trekt Stromae de aandacht van grote wiskundigen, ook over zijn kledingkeuze valt niet te twisten. De patronen in zijn outfits blijken wiskundige patronen te zijn en de geruchten gaan dat Stromae niet alleen een wiskundig talent heeft, hij heeft een ware fascinatie!

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *