Sugar, Spice & Everything Nice

Published On 19 May, 2012 | By Nicolette |


Het zomergevoel begint te kriebelen nu de zon eindelijk doorbreekt. De bloemen staan volop in bloei. Overal om je heen zie je de mooiste pastelkleurige creaties gemaakt met stoepkrijt. En het zijn díe kleuren waar de mode-industrie zijn inspiratie deze lente/zomer vandaan haalt. Denk aan: mintgroen, babyblauw, zachtroze en lichtgeel. Tijd dus om die donker gekleurde kledingstukken weg te doen, of in ieder geval achter in je kast te laten liggen, en weer kleur toe te laten in je leven.

Colour Blocking
Pastelkleuren zijn dus dé trend deze zomer, maar hoe combineer je deze kleuren zonder er als een snoepje bij te lopen. Vorig jaar was ‘colour blocking’ uitgelicht in de mode en dat wordt dit jaar gewoon voortgezet. Het verschil is het gebruik van kleur. Vorig jaar werden de meest opvallende kleuren gebruikt, dít jaar gebeurt dit met pastelkleuren. De mensen die het ‘colour blocken’ vorig jaar niet aandurfden kunnen het nu opnieuw proberen, want door de zachte pastelkleuren is je outfit gelijk wat rustiger.

Combineren
Als het ‘colour blocken’ niet voor jou is en je jouw outfit wat minder opvallend wil hebben kan je de pastelkleuren uiteraard ook combineren met donkere kleuren. Zo kan één donker kledingstuk er al voor zorgen dat je outfit er wat rustiger uitziet. Denk aan een zwarte blazer over je mintgroene shirtje. Of een grijze tanktop op je lichtrode broek. Dit kan je echter natuurlijk ook doen met witte kledingstukken.

Accessoires
De pasteltrend is niet alleen toe te passen op de inhoud van je kledingkast, accessoires mogen niet vergeten worden. Oorbellen, kettingen, armbanden, een bril, en niet te vergeten: schoenen. Pastellen kunnen behoorlijk overweldigend zijn, helemaal voor mensen die het normaal op veilig spelen met hun outfit. Om dan toch met de trend mee te gaan kan je kiezen voor pastel in je accessoires. Die maken óók de outfit. Schoenen zorgen bovendien ook voor een ‘fashion statement’. Een paar lichtblauwe torenhoge pumps, of een paar paarse sneakers, bijvoorbeeld. Mocht je nou helemaal geen pastel in je outfit willen integreren, maar er wel iets mee doen kan je natuurlijk ook nog je nagels in een leuk pastelkleurtje lakken of wat gedurfder: je haar in pastel ombre laten kleuren.

Er zijn een enorme hoeveelheid mogelijkheden om pastel aan je kledingkast te introduceren. Het ligt natuurlijk helemaal aan je eigen stijl of je deze trend volgt of niet. Zo niet, dan is de volgende trend misschien wel wat voor jou. Want denk eraan: “Fashions fade, style is eternal.’’

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik houd van lezen en schrijven, én ik houd van fashion. Hoe zijn deze nou beter te combineren dan over fashion te bloggen. Schrijven en mode zijn beiden een vorm van expressie, en ik ben van mening dat je door middel van deze twee heel wat van jezelf kan laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *