Superfood!

Published On 19 November, 2013 | By Suzan van Aalten |

Rond de jaarwisseling staan de goede voornemens weer voor de deur. In de top 10 goede voornemens staan afvallen en meer bewegen al jaren op nummer 1. Een gezonder leven, wie wil dat nou niet? De oplossing lijkt gevonden: superfood!

De term superfood kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Maar wat is het eigenlijk? Het gaat om ‘food’ zoals natuurlijke zaden, bessen en noten die ‘super’ zijn door de gezonde voedingsmiddelen die ze bevatten. Zo zijn ze rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Dat klinkt misschien vies, maar het tegendeel is waar!

Zelf eet ik superfood vooral ‘s ochtends door de yoghurt. Door superfruit, zoals banaan en mango, toe te voegen, heeft je ontbijt een heerlijke zoete smaak. Superfood is tegenwoordig ook bij normale supermarkten te koop. Denk hierbij aan lijnzaad en verschillende noten. Voor een uitgebreider assortiment moet je echter toch nog naar biologische supermarkten, zoals EkoPlaza, Marqt of online shoppen, op bijvoorbeeld Superfood.nl.

Chia Champion, Choco Caramba & Fig Fantastic

De Yoghurt Barn, met vestigingen in Amsterdam en Utrecht speelt slim in op deze trend met nieuwe Yoghurt Specials in december: Chia Champion, Choco Caramba & Fig Fantastic. Zoals je al een beetje aan de spannende namen af kan leiden zijn de gezonde ingrediënten uit deze Yoghurts: chiazaad, goji bessen, gedroogd fruit, banaan, hazelnoot, pure chocolade, lijnzaad, vijgen, walnoten en pompoenpitten. De Yoghurt Barn staat voor biologisch en duurzaam en deze winter zijn de superfood Yoghurt Specials te verkrijgen. Dit maakt gezond leven toch een stuk lekkerder?! Ik vind het super en weet waar mijn goede voornemens beginnen, jullie ook?

 

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *