Wil je meer tekenen? Begin in InkTober!

Published On 12 October, 2017 | By Yvonne Butselaar |

Heb jij ook nog een tekentablet die ligt te verstoffen in een bureaula, of tekende je vroeger heel veel maar nu niet meer? Elk jaar in oktober is er een wereldwijde challenge genaamd InkTober, waarin artiesten elke dag een tekening maken.

De ideeënlijst van InkTober 2017.Self-improvement

Het doel van InkTober is simpel: je eigen vaardigheden verbeteren. Of je nou tekent met een potlood, stiften, digitaal of liever verft, het belangrijkste is dat je dagelijks een tekening maakt.
Sinds 2016 is er ook een lijst van de dagelijkse onderwerpen waaraan je mee kunt doen. Persoonlijk vind ik het belangrijker dat je zelf onderwerpen kan bedenken. Zo kan je zelf kiezen hoe je oefent met tekenen.

Inkt of Digitaal?

Oorspronkelijk wordt InkTober vooral gedaan met inkttekeningen, maar digitale tekeningen zijn ook toegestaan. Wel heeft de twitter van InkTober gepost dat je met digitale kunst een deel van het proces van inkttekeningen, zoals het maken van fouten, mist. In Photoshop kun je fouten namelijk gewoon snel weghalen.

Ondanks dit nadeel moet je zelf bedenken hoe je mee wilt doen met InkTober. Als je jezelf wilt ontwikkelen in Digital Art is het fijner om daarmee te oefenen. Wees creatief en richt zelf jouw optimale InkTober in.

Zelf invullen

Al met al heeft de bedenker van InkTober veel regels bedacht rondom deze challenge, maar je kan ook je eigen regels en onderwerpen bedenken. Als jij een maand lang alleen maar wilt oefenen met het tekenen van handen of draken dan moet je dat zeker doen. Het is in ieder geval fijn om een plannetje op te stellen zodat je elke dag weet wat je te doen staat.

Mijn persoonlijke plan is om veel mensen en gamekarakters te tekenen. Mijn slechte gewoonte is dat ik begin aan een schets en deze nooit afmaak. Tijd om daar in oktober verandering in te brengen.

Delen

Heb je een tekening gemaakt? Vergeet deze dan niet te delen! Het is heel bijzonder om te zien hoeveel mensen meedoen aan deze challenge. Deel vooral alles wat je tekent tijdens InkTober, zelfs als het niet perfect is. Een deel van deze challenge is jezelf verbeteren, dus sta open voor tips van anderen en neem mee wat je van andere InkTober posts ziet! Deel je posts met de hashtag #inktober en reageer op deze post als je mee gaat doen!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *