The Fine Art of Coffee Portraiture

Published On 8 May, 2013 | By Tom |

Koffie. De dag opstarten is toch wat lastiger wanneer het er – om wat voor reden dan ook – bij ingeschoten is om een lekkere bak koffie te nuttigen. Ook kan ik intens genieten van goede espresso of van de subtiele smaken en originele zettechnieken van slow coffee. De barista, zeker hij of zij die het vak echt verstaat, staan hoog in mijn daar-kijk-ik-tegen-op-lijstje. Sinds vandaag met stip op 1: Mike Breach. Barista is te weinig eer, Coffee Artist dekt de lading heel wat beter!

The Fine Art of Coffee Portraiture

De ‘Willy Wonka van de koffie’ zijn, dat is wat Mike met zijn creaties probeert te bereiken. Mensen verrassen, nee verbazen, met wat hij met koffie kan. Het gebruiken als canvas. Kunst creëren die in korte tijd zal vergaan. Gedronken door de klant die het, zeker wanneer je het voor het eerst mag aanschouwen, voor eeuwig vast zal leggen op foto of in ieder geval in de hersenpan of gewoon als gevolg van de tijd. De schuimlaag lost op. Het schilderij is niet meer. De koffie is weer gewoon die warme drank met prachtige smaken. Gelukkig zal de verwondering blijven. Was dat nou speciaal voor mij gemaakt?

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *