Thuistrainen: iets voor jou?

Published On 18 October, 2017 | By Yvonne Butselaar |

We weten het allemaal: bewegen is nodig om je conditie op peil te houden en het is goed voor je gezondheid. Toch maken mensen vaak maar kort gebruik van de faciliteiten van een sportschool en verdwijnen de goede voornemens alweer snel. Misschien is dat jou ook al wel overkomen. Het is ook logisch, omdat er nu eenmaal nadelen zijn verbonden aan het sporten buiten de deur. Een alternatief is om thuis te trainen, door een hometrainer aan te schaffen. In dit artikel sommen wij de voordelen op.

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen?

Het is nu eenmaal een feit dat we steeds minder tijd krijgen voor privézaken. Ook trainen moet vaak gepland worden in een druk schema. Dat is vaak de reden dat mensen een sportschool maar korte tijd bezoeken. De voorbereidingstijd die het kost wordt vaak als tijdverspilling gezien en niet iedereen kan de sfeer in de sportschool waarderen. Thuis kun je aan de slag wanneer jij dat wilt. Bovendien zijn de hulpmiddelen die je gebruikt, zoals een roeitrainer, helemaal op jou ingesteld. Geen wachttijden of gedoe, je kan meteen beginnen. Hierdoor is het veel makkelijker om regelmatig te trainen en dat in je eigen vertrouwde omgeving. Omdat je ook minder afleiding hebt thuis, train je vaak intensiever. Dit bespaart tijd, en levert betere resultaten op.

Het kostenplaatje  

Natuurlijk is het een persoonlijke keuze hoe duur je  wilt maken. Niet iedereen wil een compleet ingerichte fitnessruimte thuis. Het is ook mogelijk om met een beperkt aantal toestellen aan je conditie te werken. Een roeitrainer is bijvoorbeeld ideaal voor het trainen van meerdere spiergroepen, maar met een setje gewichten en een comfortabele sportmat kan je ook al ver komen. Deze hoeven niet duur te zijn, en nemen weinig ruimte in beslag.. De meeste apparaten kunnen goed en simpel worden opgeborgen en nemen ook opgesteld weinig ruimte in beslag. Je bespaart bovendien de maandelijkse kosten van de sportschool. Bij webwinkels zoals Betersport kun je zelf op zoek naar een aantrekkelijk geprijsd apparaat.

In het kort..

We zetten de voordelen van thuistrainen nog even voor je op een rij:

  • Je bespaart er tijd mee. 
  • Je kunt sporten op elk moment en bouwt gemakkelijker regelmaat op.
  • De hulpmiddelen die je gebruikt staan altijd naar jouw wensen ingesteld.
  • Je hoeft nooit meer te wachten tot er een plaatsje vrij is.
  • Je kunt intensiever trainen en daardoor op een beter resultaat rekenen.
  • Het is voordelig en je hoeft alleen maar een apparaat aan te schaffen..

Wanneer begin jij met thuistrainen?

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author