Tips om de ultieme baard te laten groeien.

Published On 10 October, 2017 | By Yvonne Butselaar |
Baarden zijn de afgelopen jaren helemaal hot! Een goede baard kan je er stoer en tof uit laten zien. Als je voor het eerst een baard wilt laten groeien sta je voor een aantal keuzes. Het is handig om eerst te bedenken welke baard het beste bij je past. Hierbij moet je denken aan een aantal dingen: Hoe jouw baard groeit, je gezichtsvorm en je uitstraling. Benieuwd naar welke stappen je kunt zetten om jouw baard te perfectioneren? Lees snel verder!

Baardgroei

De ene man groeit gemakkelijker een baard dan de ander en helaas moet je werken met het type haar dat je hebt. Er kunnen bijvoorbeeld dunne of kale stukken in je baard zitten. Probeer als je deze ziet niet meteen je baard volledig te trimmen – zorg ervoor dat je minimaal een maand wacht. Dit is een lange tijd en het kan gaan jeuken, maar zo weet je wel hoe een langere baard eruit ziet en op welke manier jouw baard groeit.
Denk ook aan wanneer je je baard laat groeien. Het is handiger om je baard te laten groeien tijdens een vakantie, in plaats van een paar weken voor een belangrijke vergadering.
Als de dunne stukken nog niet verdwenen zijn na de groeiperiode, dan weet je dat ze wellicht permanent zijn en dat je beter voor stoppels kan gaan. Ben je nog jong? Je baard wordt wellicht nog voller als je ouder wordt.

Gezichtsvorm

Het is fijn als je baard past bij de vorm van jouw gezicht. Jouw baard moet een mooi ovaal vormen op je gezicht. Vierkant hoofd? Ga dan voor kortere zijkanten en een langere onderkant van de baard, zodat je hoofd ronder lijkt. Rond hoofd? Ga voor een langere onderkant, zodat je gezicht langer lijkt.
Vergeet hierbij niet om te bedenken hoe je er elke dag uit wilt zien. In een professionele setting is het fijn als je baard er netjes en verzorgd uitziet.

Verzorging met tondeuse

Om je baard in topconditie te houden moet je je baard regelmatig verzorgen. Was je baard elke keer mee als je je haar wast. Hiervoor heb je speciale baardshampoos maar je kan ook gewoon de shampoo voor jouw haar gebruiken.
Voordat je gaat trimmen zorg je ervoor dat je baard schoon en droog is. Als je baard nat is lijken de haren langer. Hierdoor kan je al snel je baard te kort trimmen.
Tondeuses komen met verschillende opzetstukken. Weet je niet zeker welk opzetstuk je wilt gebruiken? Begin dan met een groter opzetstuk zodat je later je baard korter kan trimmen als je dat wilt. Haal het opzetstuk eraf als je je baard er volledig af wilt halen.Heb je een aantal uitstekende lange haren? Dan kan je ze snel afknippen met een klein schaartje.
Scheer met de richting van de haargroei mee voor het beste resultaat.
Tijdens het trimmen kan je alle kanten op met verschillende baardstijlen. Wees niet bang om stijlen op te zoeken op het internet en om deze als inspiratie te gebruiken.
Merk je dat de huid onder jouw baard droog wordt of dat je baard je prikt? Gebruik dan baardolie!

 

Wees dus niet bang om je baard te laten groeien en te experimenten. Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Zoek een toffe barbier en vraag om advies!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author