Tips om je Android-batterijduur te verlengen

Published On 14 October, 2015 | By Spotvogel |

We kennen het allemaal wel. Als je een nieuwe telefoon hebt aangeschaft, kun je je geluk niet op. Eindelijk weer een snel en mooi toestel in handen, waarmee je echt iets kunt en bovendien lijkt de batterij eeuwen mee te gaan. Na verloop van tijd wordt je telefoon altijd wat trager en de batterij lijkt steeds sneller leeg te gaan. Wij dachten: hier moet wel iets op te vinden zijn. We hebben drie tips en een super handig app voor Android toestellen waardoor jouw batterij veel langer meegaat.

Automatisch synchroniseren van apps uitzetten

Verschillende apps – zoals Facebook en Instagram – maken regelmatig gebruik van internetverbinding om de meest recente gegevens op te halen. Het fijne is dat je dan meteen up to date bent, maar het kost veel batterij. Slimmer is het dus om deze optie uit te zetten. Dit doe je bij de apps zelf, zoals bij Facebook ga je naar Instellingen en dan naar Vernieuwingsinterval.

Zet apps uit die op de achtergrond draaien

Je hebt waarschijnlijk ook apps op je telefoon die je niet of eens in de zoveel tijd gebruikt. Om batterij te besparen, kun je deze ook uitzetten. Dit doe je door naar je Instellingen te gaan en dan naar Apps. Tik op de apps die je niet gebruikt en zet het ‘runnen’ uit. Wil je de app weer gebruiken? Dan zet je deze optie weer aan.

Zet locatieservices uit

Het is natuurlijk super fijn dat je telefoon LTE, GPS, WiFi en Bluetooth gebruikt, maar deze services hoeven niet de hele dag aan te staan. Laat alleen de dienst aan staan die je ook echt gebruikt, zoals WiFi en zet de rest uit. Dit bespaart enorm veel energie.

Natuurlijk zijn er ook de standaard aanpassingen zoals je scherm minder helder zetten, bewegende achtergronden verwijderen en de ‘power saving mode’ aanzetten. Wil je graag een app die het batterijgebruik in de gaten houdt? Download dan BetterBatteryStats. Deze app houd je energiegebruik bij, waardoor je precies kan zien waar je op kan besparen. BetterBatteryStats kost wel €2,-, maar dan heb je ook wat. Is je Google Play tegoed op? Waardeer deze dan eerst eenvoudig op via Beltegoed.nl.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *