TivoliVredenburg, nieuw Utrechts muziekpaleis

Published On 16 January, 2014 | By Suzan van Aalten |

De binnenstad van Utrecht staat in de steigers. Een nieuw station, een nieuwe gracht én een nieuw muziekpaleis: het TivoliVredenburg. De opening is pas 21 juni, maar afgelopen weekend gingen de deuren al even open om de nieuwsgierige muziekliefhebbers te laten zien hoe het er voor staat.

Hertzberger & hoge liften

Ik was één van de gelukkigen die een kaartje voor de rondleiding had bemachtigd. De kaarten waren populair en hoewel het uitverkocht was stond er nog een hele rij met geïnteresseerden te wachten. Toen de rondleiding begon dacht ik meteen: wauw! Het TivoliVredenburg is groots, de liften zijn hoog, het is er kleurrijk en er schijnt veel licht het gebouw in. Alle zalen (Oude zaal, Popzaal, Cross-overzaal, Kamermuziekzaal en Jazz zaal) zijn even indrukwekkend. Hoewel ze heel verschillend zijn is het gebouw toch één geheel. Dit is te danken aan Herman Hertzberger, de hoofdarchitect, die ook de openbare bibliotheek in Breda heeft ontworpen.

Stad in gebouw & Jazzclub

Hertzberger creëert graag ‘een stad in een gebouw’. De zalen brengen verschillende muziekstromingen met zich mee. Van klassiek in de Oude Vredenburg zaal tot de artiesten van nu in de Popzaal. Zoals in een echte stad kunnen een grand café, een jazzclub en een workshopruimte dan ook niet ontbreken. Geen avond in het TivoliVredenburg zal hetzelfde zijn.

Uitzicht & dansen onder de sterren

Alle zalen in het gebouw kunnen tegelijk gebruikt worden en op een avond zijn er dan ook ongeveer 6/7.000 bezoekers welkom. Een avond TivoliVredenburg is niet alleen een avond vol met muziek, maar ook een echte beleving. Door de ronde ramen heb je bijvoorbeeld uitzicht op de hele binnenstad van Utrecht en in de Cross-overzaal kan je dansen onder de sterrenhemel.

Utrecht is de gelukkigste plaats van de wereld, bleek eerder uit dit artikel. Met de komst van het nieuwe muziekpaleis word ik in elk geval nog een stukje gelukkiger! Kijk snel op de site, want in mei worden de eerste try-out concerten gehouden!

5.00 avg. rating (99% score) - 7 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *