Toch niet zo tof, Forever 21

Published On 9 June, 2014 | By Caitlyn |

Vanaf het moment dat de komst van een Forever 21-winkel bekend was, waren de meeste modeliefhebbers door het dolle. Het is een combinatie van H&M en Primark en de winkel kwam naar Nederland. Een maand na de opening in de Kalverstraat in Amsterdam, valt de Forever 21 toch echt tegen.

De Forever 21 stond bekend als een leuke en goedkopen keten van kledingwinkels. Helaas moest je als Hollandse naar België of England om een bezoekje te brengen aan een filiaal. De site was een goede optie, maar helaas was het retourneren erg lastig. Op de openingsdag van de zaak stonden er dan ook massa’s mensen voor de deur.

Die openingsdag is inmiddels een maand terug en de een groot deel van de bezoekers komen teleurgesteld terug. ‘Ik dacht dat ik de hele winkel wilde leegkopen. Ik heb nog steeds niks gevonden wat ik leuk vind na een half uur,’ vertelde Cassandra die een hele tijd de winkel door aan het spitten was.

Wanneer je iets leuk ziet hangen op de pop, wat in mijn geval zo was, is het terugvinden van dit item ook nog een heuse opdracht waar je een schatkaart voor kan gebruiken. Als je besluit de medewerkers in te schakelen tijdens je zoektocht, verwacht dan niet te veel. Het gros spreekt in eerste instantie Engels en daarna vrij gebrekkig Nederlands. De eerste persoon met een Forever 21-badge sprak zelfs alleen Spaans. Voor zover de service.

Een ander kritiekpunt is het roltrappenhuis. Wat kan er mis zijn met roltrappen, want dan moet je tenminste niet met de trap, toch? De winkel is Engels ingericht. In Engeland gaat alles links in plaats van rechts. Je kent het wel, je rijdt op de linkerweghelft en ook de roltrappen gaan andersom. Loop je op gemak naar de rechter roltrap, kijk dan uit. Om naar een hogere verdieping te gaan moet je de linker roltrap hebben. Het zorgt voor wat gevaarlijke taferelen.

Als shopaholic van het eerste uur verwachtte ik dol te zijn op deze winkel maar het viel toch tegen. Het is zoeken naar iets leuks, terwijl de site overloopt van de bijzondere kledingstukken. De winkel is mooi en overzichtelijk ingericht, dat moet ik zeker toegeven, maar andere verwachtingen maakt de vestiging van de keten in Amsterdam jammer genoeg niet waar. Niet zo tof.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Journalist, danseres en modeliefhebber. Mijn nieuwsgierigheid is onbeperkt en ik ben altijd op zoek naar iets nieuws. Muziek staat altijd op, zonder word ik namelijk hartstikke onrustig. Mijn kledingkast puilt uit en mijn handen oefenen altijd in het klein choreografieën. Mijn quilty pleasure is disco muziek en daarnaast heb ik nog heel veel rare gewoontes. Schrijven is hoe ik mijn leven door kom, zowel hier als op mijn eigen blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *