TREK, het festival voor lekkere TREK!

Published On 11 June, 2014 | By Suzan van Aalten |

Dit weekend was ik op het eerste foodfestival in de binnenstad van Utrecht: TREK! Met 30 graden, heerlijk eten en livemuziek heeft dit festival een fantastische start gemaakt. Tientallen openluchtrestaurants, de vele lampjes en kleine zitplekjes zorgden voor een intieme sfeer.

Entrée

Rondkijkend naar de vele hippies en uitbundige festivaloutfits begon mijn maag te knorren: TREK! Na de boel verkend te hebben schoof ik aan in de rij bij Bloempie. Dit broodje, dat er uitziet als een bloempot, werd voor mij gevuld met gegrilde paprika, ricotta, ansjovis en basilicum. Warm uit de oven was dit lichtpittige broodje voor mij het perfecte voorgerecht, genuttigd in het zonnetje op een kleedje in het gras.

Main course

Na het broodje was het tijd om de grote TREK te stillen. Gevolgd door mijn neus werd de aandacht getrokken door Vleesch noch Visch. En wat bleek; niet alleen de geur, maar ook de smaak was fenomenaal. Deze pita wordt gevuld met vegetarische gyros, zelfgemaakte tzatziki, rucola, tomaten, rode ui en oregano. Deze zomer is Vleesch noch Visch nog op veel festivals en markten te vinden. Zorg dat je deze hap te eten krijgt, want het is een echte aanrader.

Dessert

Ik kon het festival natuurlijk niet verlaten zonder een toetje te hebben gegeten. Echt TREK kon je het niet meer noemen, maar lekkere TREK zeker wel. Ik sloot mijn bezoek aan het TREK festival dan ook graag zoet af met een zelfgemaakte aardbeien chocolate chip milkshake. Met verschillende toppings van maltesers, hagelslag en smarties was ik als een kind zo blij.

”Ik TREK het niet meer” stond er op het bord bij de uitgang. Een kreet die zeker niet op mij slaat. Ik hoop dat het festival volgend jaar terugkeert, want het is een echte aanwinst voor Utrecht!

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Comments are closed.