Trobla – Houten design draadloze ‘speakers’

Published On 22 October, 2015 | By Freek Keesen |

Deze zomer chillen we weer allen in het park of naast de plas. Daar hoort natuurlijk een goede draagbare speaker bij… maar wel eentje die er supertof uitziet!

Houten draadloze speaker

Ik associeer draagbare speaker toch eigenlijk vooral met irritante jeugd die overal – en juist in vredige plaatsen zoals het park – hun digitale, elektronische shit mee moeten nemen. Een nieuw kickstarter project is bezig met versterkers voor smartphones die iets hééél anders uitstralen: Rust en klasse. Want, deze speakers/versterkers zijn uit hout gesneden en zien er daarom lekker zen en tof uit.

eb6e1aa0ce191407ac09016dfff2ec40_original

Tok Tok maakt Trobla

Het Sloveense Kickstarter bedrijf Tok Tok maakt deze versterkers voor je smartphone. Het project draagt de naam Trobla, wat Sloveens is voor ‘hoorn’. Het is trouwens geen speakers, maar een versterker. Wat ik daarmee bedoel is dat er geen elektriciteit aan te pas komt. De kast is zo ontworpen dat je je smartphone erin schuift en het voor een zeer goede geluidskwaliteit zorgt. Ik, als muziekmaker en -junkie, heb daar zeker de voorkeur voor. Al die bluetooth speakers moeten altijd maar zo hard mogelijk gaan, wat altijd voor verlies van geluidskwaliteit zorgt.

We hebben een kegel gebruikt om de tonen scherp te houden en we creëerden een speciaal kamertje om de stereofonie en de lage frequenties te versterken.

Denk ook aan wat dit betekent voor het gebruiksgemak: Geen batterijen die constant vervangen moeten worden; Geen geklooi met het aansluiten van bluetooth wat je mobiel ook weer leegzuigt qua batterij. Gewoon puur natuur 😀

Steun Tok Tok via Kickstarter, want:

Veel handwerk en materiaal gaat zitten in het bouwen van één Trobla. Ons steunen betekent dat we door kunnen gaan met nieuw werktuig, materiaal voor de productie en het opzetten van een productieproces.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *