TV kijken wordt een compleet nieuwe ervaring met ‘Surfaces’

Published On 22 May, 2012 | By Tom |

Transformeer je tv in een muur of je muur in een tv

“Vroeger was alles beter!” Helaas, think again! Er zijn zeker momenten dat deze stelling op gaat, maar als je kijkt naar de ontwikkelingen van de tv dan ben ik maar wat blij dat we niet meer in het zwart-wit tijdperk leven. En hoewel tv-toestellen steeds groter en platter lijken te worden was het voor de mannen van NDS blijkbaar nog lang niet genoeg. Je kijkt straks niet langer naar je tv-scherm, nee, je kijkt naar je hele muur!

Je tv als behang

Less is more gaat in deze dan ook totaal niet op. Surfaces werkt niet met één scherm, maar maakt gebruik van maar liefst 6 LCD-schermen die aan elkaar zijn gekoppeld en naadloos geïntegreerd zijn met de muur. Het tv-systeem werkt met Google Chrome en je iPad kan je als afstandsbediening gebruiken. Aangezien een tenniswedstrijd bekijken op zo’n groot scherm niet altijd handig is kan je het formaat van je beeld veranderen en het beeld  verplaatsten naar de door jou gewenste locatie. Wanneer de tv uitgeschakeld is neemt het beeld de afbeelding van de muur over en zo kijk je niet tegen een groot zwart vlak aan maar zie je ineens je eigen behang!

Het EK kijken op Surfaces?

Ideaal dus voor iedereen die het EK van dichtbij wil meemaken – sterker nog, zelfs het stadiongevoel wil ervaren! – maar niet de mogelijkheden heeft naar Polen en Oekraïne af te reizen. Toch zou ik nog heel even wachten. Met een vanaf prijs van $ 30.000 is het natuurlijk een duur grapje en voorlopig is er nog geen zender die uitzendt in een 4k-resolutie. Het is nog een paar jaar wachten dus voor je tv zich aanpast aan het behang. Of je op je behang tv kijkt natuurlijk!

bron: Wired.com

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *