Uit de oude doos – Nike Mag

Published On 23 January, 2013 | By Ming |

Herinner jij die scène nog van Back to the Future II waar Michael J. Fox als Marty McFly op een hoverboard stond? Misschien weet je ook nog wel hoe die schoenen eruit zagen. En als je echt een goed geheugen had (of een hele grote Back to the Future fan), dan weet je dat ze van Nike waren en dat je niet eens de veters hoeft te strikken.

In 2011 waagde Nike een poging om de Nike Mag (zoals de schoenen heten) te reproduceren. Best wel lastig als je je bedenkt dat Michael J. Fox een complete batterij om zijn been had om de ledjes te laten branden. Helaas waren de veters van de gereproduceerd Nike Mag niet zelfstrikkend (powerlaces). Maar dat mocht de pret niet drukken. De 1500 paar Nike Mag’s die werden geproduceerd door de schoenenfabrikant werden namelijk geveild op eBay waarbij alle opbrengsten naar de bestrijding van Parkinson gingen. Michael J. Fox had zelf namelijk parkinson en had om die reden een stichting opgericht genaamd de Michael J. Fox Foundation for Parkinson. Gedurende 10 dagen konden schoenenliefhebbers bieden op de in totaal 1500 beschikbare Nike Mag’s.

Maar konden we in 1989 al voorspellen hoe de schoenen eruit gaan zien in 2015 zoals in de film Back to the Future II. Qua technology geloof ik wel dat het goed zit, als je je bedenkt dat Michael J. Fox tijdens het dragen van de Nike Mag in 1989 een batterij om zijn been had. Alleen wel jammer dat de powerlaces niet zijn gelukt, maar wie weet zou dat in 2015 wel gewoon kunnen. Moeten ze trouwens wel opschieten, want dat is over 2 jaar al.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *