Upgrade je fiets; go elektrisch!

Published On 17 December, 2013 | By Wendy |

E-bikes zijn razend populair onder de vijftigplussers.  Ik vind mezelf alleen nog net te jong om een dergelijk model aan te schaffen. De accu onder de bagagedrager ziet er nou ook niet bepaald cool uit en die fietsen zijn ook nog eens enorm duur. Het Amerikaanse bedrijf Superpedestrian bedacht een alternatief product voor de jonge doelgroep; The Copenhagen Wheel. Een betaalbaar, fancy achterwiel, dat elke fiets omtovert tot een elektrisch model.

Om 25 kilometer per uur te fietsen zonder je hartslag te laten versnellen hoef je eigenlijk maar een ding te doen; vervang je huidige achterwiel door The Copenhagen Wheel! In de rode behuizing zit alle EV-technologie verwerkt die je nodig hebt; de accu, censoren, WiFi en een elektromotor. Met de accu kun je een schamele 50 kilometer fietsen en hij laadt zichzelf op wanneer je remt of bergafwaarts rijdt. De opgewekte energie wordt dan opgeslagen in de 48 Volt batterij en wordt ingezet wanneer je wat extra ondersteuning nodig hebt.

Via een applicatie op je smartphone heb je volledig inzicht in jouw fietsgedrag. Je kunt via deze app aangeven hoeveel trapondersteuning gewenst is, van versnelling wisselen en de fiets ver- en ontgrendelen. De Copenhagen Wheel is ook nog eens enorm slim! De sensoren meten de luchtvervuiling, je snelheid, afgelegde afstand en verkeersdrukte. Zo kun je altijd voor een rustigere of gezondere route kiezen.

Zo ziet ‘tie eruit

Wat begon als een idee van een aantal  studenten is dus nu uitgegroeid tot misschien wel het meest innovatieve product op fietsgebied in jaren. The Copenhagen Wheel gaat rond de 600 euro kosten en je kunt ‘m nu al pre-orderen. Medio 2014 kun je dit speeltje aan je fiets hangen. Ik ben enthousiast!

Denken jullie dat The Copenhagen Wheel de wereld gaat veroveren?

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik wil alles met liefde doen, dit lukt niet altijd. De zon is mijn beste vriend, regen mijn aartsrivaal. Ik ben een nerd, maar dol op mode. Slapen doe ik weinig, praten te veel. Mijn vocabulaire bevat prestigieuze woorden, Van Dale kent ze niet. Ik neem mezelf niet te serieus, dat laat ik aan anderen over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *