Urwerk UR-210 Maltese Falcon: een uniek horloge

Published On 24 September, 2012 | By Chris |

Urwerk komt met een uniek nieuw horloge: de Urwerk UR-210 Maltese Falcon.

Urwerk is een samenwerkingsverband tussen de broers Felix en Thomas Baumgartner en Martin Frei. De heren combineerden vanaf 1995 hun talenten als respectievelijk getalenteerde horlogemakers en begaafd designer.

Hun devies: “to follow nobody but to create their own path in pushing the boundaries of haute horlogerie ever further”.

In de loop der jaren creëerden de heren met Urwerk een aantal zeer bijzondere horloges met vaak experimentele designs en technische innovaties. Hun recente creatie is de UR-210 Maltese Falcon. De UR-210 heeft een unieke nieuwe functie, die aangeeft hoe effectief de drager van het horloge energie doorgeeft aan het automatische uurwerk. Wanneer dit niet actief genoeg gebeurt kan de horlogedrager zich hieraan aanpassen. Wanneer je hand/arm in rustende toestand verkeert, wijst de indicator naar de rode zone, maar wanneer je beweegt – en zo energie aanvoert richting het uurwerk – springt de indicator naar de groene zone

Naast de technische snufjes heeft de Urwerk UR-210 Maltese Falcon een 1-of-a-kind design dat je niet vaak tegen zult komen. Ook niet zo vreemd, gegeven de prijs van ongeveer $ 145.000. De UR-210 is dus niet voor iedereen bereikbaar, maar gelukkig kunnen we er wel allemaal naar kijken.

Bekijk de Urwerk UR-210 Maltese Falcon hier:

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Vertaalt ideeën naar werkelijkheid , bouwt blogs en onderneemt. Maar is vooral overtuigd dat de beste dingen ontstaan uit interne motivatie. Daarom is de match met Toffedingen.een hele mooie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *