USB-sticks verstopt als Dead Drops over de wereld.

Published On 4 October, 2015 | By Freek Keesen |

Als je binnenkort iemand op straat tegen een muur ziet leunen met zijn laptop (zoals hierboven), wees dan niet ongerust. Diegene is niet gek geworden… alhoewel misschien een beetje.

aram bartholl

Aram Bartholl is een Berlijnse media-artiest (die als een stereotype Duitse ubervillain klinkt) en heeft sinds 2010 een apart project. Hij sloopt gaatjes in muren om er daarna USB-sticks in te plamuren. Tja, ieder zijn hobby.

Het project heet Dead Drops. De naam komt uit de spionagewereld. Een dode brievenbus (in het Engels dus ‘dead drop’) is een methode van heimelijke gegevensuitwisseling die zijn toepassing kent in de spionage, aldus Wikipedia.

Volgens Aram is het een anoniem, offline, peer-to-peer (wat geweldig klinkt met dat Duits accent) netwerk, maar dan in de open lucht. Iedereen wordt uitgenodigd om zelf nog meer USB-sticks in muren te plaatsen en om hun favoriete of juist geheime files op de sticks te zetten.

Dead Drops is in New York begonnen in 2010, maar op de map is te zien hoe het zich over de wereld verspreid. Ook in Nederland (Hengelo, Rotterdam, Eindhoven, Amersfoort, etc.) moeten ze te vinden zijn. Check daarvoor de map, klik op country en ga naar pagina 21 en 22.

poster tech site definitief

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *