Utrecht, de gelukkigste plaats van de wereld

Published On 28 October, 2013 | By Sam |

Voordat de VN zich druk begon te maken over onze ‘zwarte pieten’, waren ze nog bezig met nuttige onderzoeken! Zo publiceerde ze vorige maand het World Happiness Report. Een rapport waarin onderzoek is gedaan naar het geluk van inwoners in meer dan 150 landen. Het resultaat; Nederland behoort tot de meest gelukkige landen van de wereld met als kers op de taart Utrecht, een van de gelukkigste plaatsen van de wereld!

Wij Utrechters wisten natuurlijk al lang dat Utrecht de fijnste, mooiste en chillste stad is om te verblijven, maar nu staat het dus ook nog eens zwart op wit. Zo heeft de BBC het rapport eens flink uitgeplozen en op haar website aangegeven dat Utrecht een echte place to be is! De omschrijving die BBC geeft is dan ook erg enthousiast en is als volgt: “Utrecht is een compacte stad gevuld met verrukkelijke cafés en restaurants, duizenden studenten van de eerbiedwaardige Universiteit Utrecht en vele artiesten en muzikanten. Op kelderniveau langs de Oudegracht zitten vele barretjes en het is een ideale plek om naar de boten en vogels te kijken”.

Maar naast deze lovende omschrijving is de BBC ook erg te spreken over het Utrechts openbaar vervoer, de zomerfestivals, het Nederlands Film Festival, de bloemenmarkt en de Dom.

Om vast te stellen welke plaats het meest gelukkig is, heeft het World Happiness Report onder andere gekeken naar het geluk van de inwoners op basis van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan het aantal jaren die mensen gemiddeld in gezondheid leven, of mensen iemand hebben waarop ze kunnen rekenen, de levensverwachting en de vrijheid om zelfs keuzes te maken. En wij Utrechters scoren op deze punten dus allemaal erg goed!

Maar wil je nu wonen op de aller gelukkigste plaats en geen last meer hebben van het zwarte pieten gezeur? Dan zou je moeten verhuizen naar Aarhus in Denemarken, want Aarhus is uitgeroepen tot de meest gelukkige plek van de hele wereld.

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

2 Responses to Utrecht, de gelukkigste plaats van de wereld

 1. Jelle says:

  Leuk om te horen! Sam, ik mag jou wel.

 2. hanspeter says:

  Het “World Happiness Report” meet het welbevinden in 150 landen; er is helemaal geen ranglijst van steden. Utrecht, Aarhus e.d., ze worden niet eens genoemd.

  De BBC schrijft ook helemaal niet dat Utrecht de “place to be is”. Utrecht wordt opgevoerd als stad in een “gelukkig”land.
  ( veel van de quotes in dit stukje zijn overigens afkomstig van een plaatslijke makelaar).

  Sorry, en jammer voor de Utrechters, maar jullie stukje is flauwekul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *