Van afval naar Restival

Published On 18 September, 2013 | By Sam |

Zakjes, bekers, rietjes, muntjes, papier, hout en plastic. Veel van deze spullen en materialen worden na een festival weggegooid. Zonde’, dachten de bedenkers van het festival Restival. Door middel van dit ludieke festival vragen zij aandacht voor de berg afval die wij na festivals met z’n alle achterlaten. 

Na het succes van vorig jaar, sluit Restival dit jaar weer het festival seizoen in Amsterdam af. Restival wil met een duidelijke knipoog nog één keer een vet feestje bouwen met veel spullen, materialen en andere resten van verschillende festivals die al zijn geweest. En groot gelijk hebben ze! Waarom een nieuw decor bouwen als het decor van bijvoorbeeld Magneet festival voor het oprapen ligt.  

De naam van het festival zegt het eigenlijk al. Dit festival bestaat voor een groot gedeelte uit restjes. Maar niet alleen de afval wordt gereduceerd ook wordt er aan energiebesparing gedaan en is al het eten biologisch. Nu hoor ik je misschien denken: is het eten dan al voorgekauwd? Nee zeker niet! De Eetfabriek levert heerlijke malse hamburgers die niet meer verkocht worden en groothandel De Zaai-ster komt met de rest van de verse biologisch maaltijden. Het enige verschil is dat de paprika’s en komkommers die je daar eet, net even een andere vorm hebben. Maar dit betekent wel dat wij geen €5,- voor een hamburger hoeven te betalen! Verder kent dit kleinschalige festival geen grote merken en geen grote DJ namen. Dus je begrijpt het al, dit intieme festival neemt je op een bijzondere manier helemaal back to basic.

Zie jij jezelf ook al met een knipkaart in je hand een biertje bestellen en kun je niet wachten om lekker los te gaan op nieuwe muziek? Bestel dan hier je kaartjes, en wie weet kom je het papiertje van je lievelingsijsje nog wel tegen!

4.00 avg. rating (88% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *