Veiligheid boven alles?

Published On 20 November, 2013 | By Pim |

Een antivirus scanner. Iedereen heeft er een maar niemand praat erover. Is het sexy? Neuh… Totdat je computer crasht, want wat doe je dan? Juist, je gaat op zoek naar een andere, al dan niet betere virusscanner. Zo overkwam mij dit vorige week. Van plan een plezierige blog te schrijven, werkt de techniek niet mee. En jawel, exit laptop. Fijn, zit je dan zonder je digitale woonkamer, je vakantiekiekjes en je fijne muziek. Even volledig terug in de analoge wereld.

Had allemaal niet gehoeven, want met een betere antivirus bescherming houd je het net wat langer uit. Een leerzaam proces dus, schrijven over een antivirus scanner en vervolgens zelf de pineut zijn. Echter, diezelfde avond kruiste de Kaspersky Internet Security – Multi-Device (een mond vol, maar geen woord gelogen) mijn pad; software waarmee je alles kunt regelen vanuit één centraal geïnstalleerde scanner, aangesloten op meerdere apparaten. Zo kun je met één licentie meerdere platformen beschermen tegen onder andere malware, cybercrime en phishing. De software kan tegelijk gedraaid worden op Windows en Mac-besturingssystemen maar ook op Android telefoons en –tablets; een uitkomst voor de burger die (nog) niet kan kiezen tussen al het merkaanbod.

Even uitproberen

In de 30-day trial kun je de software testen. Na het instellen van een wachtwoord stel je de beveiligingen naar eigen idee in. Zo kun je bij het onderdeel safe money de banksites waarmee je vaak werkt onder extra toezicht zetten. Bij parental control kun je per dag en uur aangeven welke sites beschikbaar zijn en welke niet. Ook kun je zelf ingestelde contacten of onbekende personen op diverse sociale media blokkeren en een limiet instellen voor het downloaden van muziek, films, applicaties en documenten.

Daarnaast kun je websites, games en torrents blokkeren die niet geschikt zijn voor personen onder de 3, 7, 12 of 16 jaar. Handig voor een groot gezin. De antivirus software heeft ook tools ingesloten om je computer op te schonen, bijvoorbeeld door het uitschakelen van overbodige applicaties en het verwijderen van cookies en onnodige downloads.

Ander handig feit: de software kan mobiele apparaten direct blokkeren bij diefstal. Al je gegevens en apparaten dus veilig voor online- en offline dieven. Samengevat zorgt de virusscanner van Kaspersky voor een veilige digitale omgeving. Een totaalpakket aan beveiligingen. Gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Het maakt een (digitaal) mens gelukkig.

Hoewel. Bij aanschaf van het standaard product ben je bevoegd om 3 apparaten te beveiligen. Wil je er meer, moet je er ook meer voor betalen. Voor 5 apparaten gaat het naar 20 dollar extra en wil je 10 apparaten beveiligen betaal je 70 dollar extra. Maar bedenk wel dat je daarmee een hoop ellende kunt besparen. Het overwegen waard dus.

Jammer aan de virusscanner is de onnodige toolbar in je browser en de redelijk zware systeembelasting. Teveel polonaise aan mijn besturingssysteem als je het mij vraagt. En ik gebruik de snelheid van mijn laptop liever voor andere bezigheden. Het is maar net wat je er voor over hebt bij deze software. Veel voor- maar ook enig nadeel dus.

Denk je nu, dat wil ik ook! Download dan de gratis 30-dagen trial op de website of kijk naar de uitgebreide specificaties: Kaspersky.com/multi-device-security

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *