Verduurzamen, knorrende maag en leren waarderen

Published On 3 February, 2014 | By Suzan van Aalten |

Door middel van EAT-ins, het Food Film Festival (FFF) en de YFM-Academie zet de Youth Food Movement (YFM) zich in voor een eerlijker, gezonder en duurzamer voedselsysteem. Weg met de plofkip en het paardenvlees, go green!

Eten is weten

Eén van de eerste dingen waar ik aan denk bij eten is gezelligheid. De EAT-ins van de YFM spelen daar op. Een groep mensen, met een passie voor goed en lekker eten, wordt bij elkaar gebracht. Zij nuttigen samen een maaltijd, waarvan iedereen iets (‘good, clean en fair eten’) mee heeft genomen. Tijdens het eten wordt door de foodies bijvoorbeeld stilgestaan bij de weg die het voedsel heeft afgelegd of het verduurzamen van het voedselsysteem.

Kijken is bereiken

Het Food Film Festival (FFF) wordt in mei georganiseerd door de YFM in Amsterdam. In drie dagen worden verschillende documentaires, speelfilms en animaties afgespeeld. In bijna elke film komt food voor. Maar films waarbij food een hoofdrol speelt, daar ken ik er niet veel van. Veel verder dan ‘Chocolat’, een film waar ik een knorrende maag van krijg, kom ik niet. Er wordt tijdens het FFF niet alleen gekeken, maar ook gedebatteerd, gefeest en natuurlijk lekker gegeten. Iedereen is welkom op het FFF, een goede gelegenheid om kennis te maken met de YFM.

Leren is waarderen

In een halfjaar kan je door middel van een introductieweekend, zeven bijeenkomsten en een studiereis meer leren over verschillende facetten in de foodsector. De YFM-academie organiseert masterclasses van bijvoorbeeld boeren, journalisten of wetenschappers. Vraagstukken die worden behandeld zijn het verdwijnen van biodiversiteit en de toename van obesitas. Door dit lesprogramma wordt de kennis over het verduurzamen van het voedselsysteem vergroot.

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van de Youth Food Movement, of neem een kijkje op het Food Film Festival in mei!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *