Verfaanval in Sao Paolo

Published On 10 May, 2012 | By Sebastian |

BaixoCentro

23 maart jongstleden vond er een bijzondere aanval plaats in Sao Paolo. Een aanval op de gevestigde orde en de manier waarop er met de openbare ruimte om wordt gegaan. De verfactie was deel van de opening van het BaixoCentro festival. BaixoCentro festival is een open festival dat erop gericht is te spelen met de openbare ruimte. Kunstenaars, organisatoren en bezoekers hadden maar 1 doel: een festival waarin een wisselwerking ontstaat tussen diensten, infrastructuur en kunst.

De verfactie

200 liter verf op waterbasis werd op één van de drukste straten in Sao Paolo, Av Sao Joao, door middel van emmers neergelegd. De verfactie is niet de enige in zijn soort. Deze is namelijk gebaseerd op een werk van Iepe Rubingh, een Nederlandse kunstenaar die momenteel in Berlijn woont. In 2011 voerde Iepe al een soortgelijke actie uit op Rosenthaler Platz in berlijn:

Reclaim the streets

Hoewel beide acties officieel geen deel uit maken van de Reclaim the streets beweging, vertonen ze daar wel sterke overeenkomsten mee. Reclaim the streets is een globale beweging tegen de dominante positie van grote bedrijven in de globalisering en tegen de auto als het dominante transportmiddel. Onder het motto “reclaim the streets” worden straten en openbare ruimten bezet en wordt er feest gevierd.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Sebastian is blogger voor Toffedingen.com en schrijft graag over dingen die hem prikkelen. Dat zijn er een hoop want hij heeft een brede interesse. In het dagelijkse leven faciliteert hij trainingen, heeft een eigen mediabedrijf en in het weekend draait hij graag een plaatje (euh….mp3)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *