Verschillende versies Amsterdam te zien bij Pintar Rapido

Published On 30 August, 2014 | By Freek Keesen |

Als je komend weekend door Amsterdam loopt zul je jezelf gaan waarom er opeens meer schilders zitten in de stad dan in het centrum van Parijs. Dat is omdat Pintar Rapido er zich plaatsvindt!

Het outdoor snel-schilderevenement Pintar Rapido werd oorspronkelijk in London gehouden. Wel 500 kunstenaars probeerden bij de laatste editie in London de geest van de stad te vangen in één dag. De kunstenaars kunnen gaan zitten waar ze willen; Voor komende editie zullen tal van verschillende kunstenaars Amsterdam op het doek zetten zoals zij de stad zien.

pintarNa het succes van de eerste twee edities van Pintar Rapido in Londen, maakt het outdoor snel-schilderevenement nu de overtocht naar Amsterdam. Op zaterdag 6 september worden professionele én amateurkunstenaars uitgedaagd om de pracht en diversiteit van Amsterdam te vangen in één schilderij, binnen één dag.

De volgende dag, zondag 7 september, worden alle kunstwerken tentoongesteld en te koop aangeboden in de Posthoornkerk te Amsterdam, waarbij ze beoordeeld worden door een professionele jury. Een deel van de opbrengst van de verkochte schilderijen gaat, naast de kunstenaars, naar het Jeugdcultuurfonds. Hiermee stimuleert Pintar Rapido de persoonlijke en kunstzinnige ontwikkeling van Nederlandse kinderen in achterstandsposities.

Zondag 7 september is het open voor publiek tussen 12:00 en 18:00 in De Posthoornkerk in de Haarlemmerstraat 124-126 te Amsterdam.

pintar rapido2

Er worden drie prijzen uitegreikt: het schilderij dat de Amsterdamse sfeer het best vangt, ontvangt een prijs van € 1.000,- en het schilderij dat de grachten het mooist weergeeft krijgt € 600,- toegekend. Ten slotte wordt er een prijs van € 500,- toegekend aan het schilderij dat Amsterdam het best in beeld brengt, waarvan ook 50 exemplaren te koop aangeboden zullen worden bij de Nederlandse Loods5 winkels.

Wil jij meedoen? Kijk dan snel hier! Deelnemers krijgen ook toegang tot de besloten voorbezichtiging, toegang tot de tentoonstelling en gratis toegangskaarten voor vrienden en familie.

 

 

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *