Vet! Een lichtgevend ijsje!

Published On 15 November, 2013 | By Sam |

Als ik zeg ‘Lick me I’m Delicious’ denk je waarschijnlijk niet direct aan een bolletje ijs dat licht geeft. Maar vanaf nu wel! De Britse ijsman Charlie Francies heeft namelijk met zijn geweldige ijslabel een super cool ijsje ontworpen. De beurt is aan het lichtgevende ijsbolletje. 

Waarschijnlijk heb ik je net lekker gemaakte met dit te gekke ijsje. Toch moet ik je nog wel vertellen waar het van is gemaakt. Naast de gebruikelijke ijs ingrediënten zoals melk, room, eieren en bergen suiker, bevat de lichtgevende ijsco ook kwalleneiwit.

Kwallen? Ja, we kennen ze natuurlijk allemaal, van die glibberige achtpotige zeewezens die licht geven in het donker. Maar hoe mooi ze ook door de zee dansen, we komen ze liever niet tegen, laat staan opeten! Toch heeft bedenker Francis de eiwitten van deze slijmerige dieren verwerkt in het nieuwe ijsje. Maar hoe smerig we ze ook vinden, ze beschikken wel over een lichtgevend stofje, en de enige manier om het ijsje een lichtgevende gloed te geven is door de toevoeging van een stukje kwal. Benieuwd naar het resultaat, kijk zelf maar:

Schermafbeelding 2013-11-15 om 14.41.21

Je begrijpt dat de verwerking van de kwal het ijsje niet echt goedkoop maakt. Zo betaal je voor 2 gram lichtgevend ijs zo’n 240 euro. Voorlopig ligt het ijsje dan ook nog niet in de winkel, want misschien is 150 euro voor een ijsje toch net iets te veel van het goede? Bovendien mag je dan wel snel likken, want voor je het weet smelt hij weg.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *