Vijf bijzondere Parijse sights die niemand ziet

Published On 25 February, 2014 | By Caitlyn |

Iedereen kent de geweldige plekken in Parijs die hartstikke toeristisch zijn. Het Louvre, de Eifeltoren en Galarie Lafayette. Er zijn nog zoveel bijzondere plekken in Parijs die niet toeristisch zijn en die zetten wij voor je op een rijtje.

1. Musse-OrangerieMusée de l’Orangerie: Het Louvre is natuurlijk fantastisch om te zien. Langzaam langs de Mona Lisa lopen en in de massa’s mensen bij de Venus van Milo staan. Het hoort er allemaal bij. Wil je de drukte vermijden en andere bijzondere werken zien? Ga dan naar de Orangerie. De Orangerie ligt in de Tuileriën, een heel groot park aan het Louvre. Het museum is namelijk een oude kas van het Louvre. Je kan hier de Waterlelies van Monet bewonderen en andere klassieke schilders waar Frankrijk om bekend staat zoals Renoir, Matisse en Gaugain. Een ander voordeel is dat er geen rijen staan voor de Orangerie.
2. Intérieur de l'église Sainte-MarieMadeleine kerk: De Madeleine kerk is een vrij bekende kerk in Parijs, toch hoor je niet vaak dat iemand hier naartoe gaat tijdens hun weekendje Parijs. De Notre Dame en de Sacre Coeur zijn bijzondere kerken maar ook deze wil je niet missen. De kerk is gebouwd in de stijl van Griekse tempels en een plaatje om te zien. Rond deze kerk zul je geen zwervers of gehandicapten zien die bedelen om wat geld of eten. Je kan rustig de kerk in en uitgaan zonder lastiggevallen te worden.

 
3. aquarelleBoekenwinkel Galignani: Wie gaat er naar een boekenwinkel tijdens sightseeing? Wij in ieder geval wel. Deze boekenwinkel was de allereerste winkel die Engelse boeken verkocht. De hoeveelheid aan boeken lijkt klein maar de kennis die er verzameld is, is enorm. Je zult hier boeken vinden die je nergens anders vindt. De mode-afdeling is enorm, tussen de kinderboeken staan Kandinsky pop-up boeken en kleurboeken met de Mona Lisa en andere kunstwerken, de kookboeken behandelen alle delen van de wereld en er is een hele afdeling over etiquette. Boeken die je in Nederland niet kunt vinden hebben hier een plek verovert. Je kan je verbazen over de verschillende titels die er staan zoals bijvoorbeeld ‘French kids don’t throw their food’, een boek over opvoeding.
4. 8143-lemaraisiphoneLe Marais: Deze hele wijk is een aanrader. Het is een wijk die rap bekend wordt en dat is de zien. De straatjes zijn altijd gevuld met een gezellige drukte. Het eten is er goed en goedkoop en de winkels zijn experimenteel. Je vindt er veel galerijen met mooie schilderijen en foto’s, woonwinkels en eettentjes. De restaurants houden hier vast aan een ‘formule’. Deze formule is een voorgerecht en diner of een diner en een nagerecht voor een vaste prijs. Le Marais is hip en happening en verdient zeker een bezoek, of op z’n minst een dinertje.
5. cafe-des-deux-moulinsCafé des Deux Moulins: Als je dit leest kan je twee dingen denken: ‘Huh?’ of ‘Oja!’ Dit café is namelijk het café uit de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Hoofdpersonage Amélie verdient hier haar geld en een groot gedeelte van de film speelt hier af. Het café is nog vrijwel authentiek. Alleen de sigarettenbar is omgetoverd tot zithoek zodat er meer mensen in het kleine cafétje terecht kunnen. In het toilet is een klein hoekje gemaakt met spullen uit de film. Moet je niet naar de wc, toch even heengaan dus. Het eten is er goed maar wel prijzig. Je krijgt waar voor je geld (ontzettend veel en goed eten) maar je kan er ook een lekker kopje warme chocolademelk nemen.

Vijf bijzondere plekken zonder al te veel toeristen en voor een redelijk goede prijs. Wil je buiten de gebaande paden gaan, (dat is immers altijd leuker) dan zijn dit zeker aanraders. Hebben jullie voor ons nog aanraders voor een volgende trip, laat dan even een reactie achter hieronder.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Journalist, danseres en modeliefhebber. Mijn nieuwsgierigheid is onbeperkt en ik ben altijd op zoek naar iets nieuws. Muziek staat altijd op, zonder word ik namelijk hartstikke onrustig. Mijn kledingkast puilt uit en mijn handen oefenen altijd in het klein choreografieën. Mijn quilty pleasure is disco muziek en daarnaast heb ik nog heel veel rare gewoontes. Schrijven is hoe ik mijn leven door kom, zowel hier als op mijn eigen blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *