Voetbaldames beginnen aan OKT tegen Zwitserland

Published On 2 October, 2016 | By Thomas Nekkers |
Coverphoto: KNVB/OnsOranje

Vanavond om 19:30 trapt Neerlands hoop voor 2016 af voor hun partij tegen Zwitserland: de Oranjeleeuwinnen beginnen aan hun Olympisch kwalificatietoernooi (OKT). Het toernooi speelt zich volledig af in Nederland en is live te volgen op FOX.

In tegenstelling tot de minder geslaagde kwalificatie die een ander nationaal voetbalteam recentelijk aflegde, zal dit toernooi slechts uit drie wedstrijden bestaan, welke in een weekt tijd afgewerkt worden. In de eerste wedstrijd nemen de dames het vanavond op tegen Zwitserland, in het ADO Den Haag-stadion. Zaterdag spelen ze vervolgens in het stadion van Sparta Rotterdam de tweede wedstrijd, tegen Noorwegen. De laatste en beslissende wedstrijd spelen de dames van de KNVB in hetzelfde Rotterdamse stadion tegen Zweden, op woensdag 9 maart. Alle wedstrijden zullen om 19:30 afgetrapt worden.

Dit toernooi is de laatste kans voor de Leeuwinnen om zich te kwalificeren voor het belangrijke Olympisch toernooi, maar zeker geen kansloze opgave. Van de vier ploegen (naast Oranje dus Noorwegen, Zweden en Zwitserland) gaat er slechts één ploeg door, te weten degene die na drie wedstrijden bovenaan staat.

Last-minute blessureleed

De Nederlandse selectie is goed voorbereid en geniet van het thuisvoordeel, maar moest desondanks een grote klap verwerken gistermiddag. De voormalig topscorer van het EK onder 19, Lieke Martens, zal de komende week geen doelpunten voor Oranje kunnen maken. De 23-jarige Limburgse liep gister tijdens de training een hersenschudding op en zal voor minimaal dit toernooi uitvallen. Ook Stefanie van der Gragt valt uit. De verdediger heeft te veel last van knieklachten om dit toernooi mee te spelen. Een opsteker voor Oranje is wel dat eerste keeper Loes Geurts weer aangesloten is bij de selectie, na tijdens het afgelopen WK in Canada uitgevallen te zijn.

Gelijk toernooi

Ondanks het blessureleed houden de Leeuwinnen en hun coach goede hoop. “Alle vier de ploegen hebben een reële kans om eerste te worden,” vertelt coach van der Laan aan OnsOranje, “en dan komt het aan op kleine dingetjes die het verschil gaan maken”.

Kaarten voor het toernooi zijn nog beschikbaar via OnsOranje, voor een tientje kan je er al bij zijn! Check hier de officiële kaartverkoop. Kom in groten getale en laat ook de Leeuwin niet in haar hempie staan!

Wat verwachten jullie? Hebben de dames een reële kans, zoals de bondscoach gelooft? En zal jij er bij zijn, vanavond, zaterdag op woensdag? Laat het ons weten via onze Facebookpagina!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *