Voetbalveld wekt energie op door voetstappen

Published On 1 October, 2014 | By Spotvogel |

Wat geeft nou meer energie af dan voetballende Brazilianen? Zo moeten de mensen achter dit project gedacht hebben.

Ergens in Rio de Janeiro staat nu een voetbalveld dat energie opwekt door voetstappen. In Morro Da Maneiro om precies te zijn. Shell zit achter dit project genaamd #makethefuture. Met deze energie wordt de buurt voorzien van onder andere licht.

Pelé kijkt mee

En niemand minder dan voetbalgod Pelé is een kijkje komen nemen! Pelé geeft een praatje over dat hij als kind niet op zulke revolutionaire velden heeft gespeeld. Wel nee, Pelé, ik denk niet dat ook maar iemand behalve deze kids op zo’n veld hebben gespeeld!

shellvoetbalveld2

Rio de Janeiro

Het voetbalveld ligt te midden in een favela in Rio de Janeiro. Als je de supertoffe film Cidade de Deus (of: City of Gods) hebt gezien, weet je hoe roerig deze buurten kunnen zijn en dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken. 10 september is het veld geopend voor de buurt. Op deze manier hoopt Shell met Pelé de jeugd daar te inspireren hun energie (snap je?) positief in te zetten. Ook probeert Shell jonge entrepreneurs op het gebied van wetenschap en innovatie te motiveren om nieuwe oplossingen voor energiekwesties te bedenken. Zie het filmpje met net iets te blije muziek. (Als je er op door klikt zie je Pelé!):

toffedingen_advertorial


5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *