Volvo Dynamic Steering – het grootste nieuws sinds de stuurbekrachtiging

Published On 14 November, 2013 | By Sam |

Ik zei het de vorige keer al, maar dit keer maakt het Zweedse automerk het weer dubbel zo waar! Volvo betuigt van lef! Met de nieuwe Volvo Dynamic Steering video krijgt Volvo dat billenknijp momentje toch weer goed voor elkaar. Kijk zelf maar!

Wat Volvo met dit filmpje, en net als met de hele Dynamic Steering, wil laten zien is dat Volvo de krachten van het stuurwiel tot wel 85% vermindert. Dat is dus precies genoeg om een atletische man de spagaat te laten doen tussen twee trucks. En als je dit vertaalt naar nuttige informatie, dan betekent het dat Dynamic Steering lichamelijke klachten bij chauffeurs vermindert en de productiviteit tijdens het rijden verhoogt!

Development Engineer Kristoffer Tagesson geeft een mooi voorbeeld van wat deze nieuwe stuurbekrachtiging allemaal kan, of eigenlijk wat juist niet: “Bij het oprijden van een rotonde zie je vaak chauffeurs naar voren leunen om meer kracht te zetten met hun bovenlichaam. Een bocht nemen bij een lage snelheid kan een ware strijd zijn. Het systeem werkt progressief, dus is er meer ondersteuning bij lage snelheden. Dit geeft veel verlichting bij de dagelijkse ritten. En minder vermoeidheid betekent meer veiligheid.”

Zal deze nieuwe Volvo truck een einde maken aan én rugklachten én een hoop ongevallen verminderen?

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *