Waarom thuiskomen stiekem best wel tof is

Published On 4 October, 2015 | By Marjolein Hartgerink |

Niets is zo fijn als thuiskomen. Oost, west, thuis, best! En zo zijn er nog tig van spreuken. Wat maakt thuiskomen nou toch (stiekem) zo fijn?
download

Tja, toegeven doet niet iedereen, en misschien is het wel helemaal niet zo tof om te zeggen.. Maar wat is het toch fijn als je na een weekje vakantie weer thuiskomt. Die ruimte, je eigen bed.. Alleen al je eigen wc.

Of wanneer je op kamers woont en je even een weekendje naar “huis” of “thuis-thuis” gaat.. Alleen al de wc bij je ouders. Geen huisgenoten die een bende afwas achterlaten in de keuken, een afwasmachine..

Goed goed, misschien wat vooroordelen. Feit blijft: wij Nederlanders vinden het stiekem gewoon tof om weer thuis te zijn. Hier zijn verschillende redenen voor, natuurlijk per persoon verschillend, maar wie weet herken je er een aantal..

  • thuis heb je een routine, structuur. Zo weet je wat je gaat ontbijten en waar je dat gaat doen. In mijn geval een boterham met (veel) hagelslag aan de keukentafel. Je weet wanneer je voor het laatst hebt schoongemaakt, wanneer je boodschappen moet doen, wanneer je series op tv zijn, en op welk plekje van de bank je het liefst zit/ligt/hangt om hierna te kijken.daily_routine_by_snabbledoo-d32lhkb
  • je bent eigen baas. Natuurlijk ben je dit op vakantie ook, maar je bent nou eenmaal aan bepaalde tijden gebonden.. Ontbijt tot maximaal 10.00 bijvoorbeeld. Hallo, wat nou als je een uitslaper bent?! Bustijden, transfers, wachten.. (Terwijl je autootje thuis gewoon staat te wachten om weer gestart te worden..)
  • RUIMTE. In een koffer past echt niet alles wat je graag mee zou willen hebben. Dat er altijd teveel wordt ingepakt en vervolgens niet wordt gebruikt, is een te verwaarlozen feit. 051335f3
    (het plaatje mag wat overdreven zijn – een wens misschien, dat wel -, maar het idee is er)
  • Goed, het weer mag dan wel niet zo fantastisch zijn in Nederland, schuilen in een huis is uiteindelijk toch een stuk aangenamer (en warmer) dan schuilen in een (lek) tentje..
    Tentje_in_de_regen
  • Een goedgevulde koelkast is ook niet erg vervelend.
  • Evenals het feit dat je gewoon weer in je eigen taal kan spreken. (Stiekem over andere mensen praten als ze binnen gehoorafstand zijn, is iets wat je wel weer snel af moet leren..)

Oke, thuiskomen is tof. Op vakantie gaan is nog veel toffer.
Maar toch.. Thuiskomen mag er ook best zijn. Gelukkig maar.

citaat-130-gelukkig

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hoi! Ik ben Marjolein, studente psychologie en liefde voor gezelligheid. Ook liefde voor thee (heel veel thee!), muziek, vrienden, chocola, pantoffels en verhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *