Waarom UberPOP niet kan in Nederland?

Published On 14 October, 2014 | By Freek Keesen |

Ik wil hier geen politiek statement maken, maar, tenzij je naam Donald Trump is, weet je dat je kapitalisme zo zijn keerzijden heeft. Nederland moet UberPOP leren gebruiken!

Uber dikke boete!

Zaterdag 11 oktober werden vier chauffeurs aangehouden omdat ze taxiritjes aanboden, voor ongeveer de helft wat een legitieme taxi zou kosten. Het gevolg was een Uberdikke boete van 1500 euro en mogelijk zelfs een STRAFBLAD! Dit omdat het een strafbeschikking betreft van hoger dan 100 euro. Dat kan betekenen dat het voor de aangehouden personen moeilijk kan worden om een Verklaring Omtrent het Gedrag te krijgen.

Niet zo tof en dat is jammer, want ik heb ervaren hoe een systeem als Uber wel goed kan werken.

In Slovenië kan het wel

Ik heb een half jaar in Slovenië gewoond en daar bestond een vergelijkbare App (genaamd Prevoz), waar veel gebruik van werd gemaakt. Als we naar een andere uithoek van het land wilde, dan zochten we iemand die een rit in die richting aanbood. Vaak was er wel iemand.

“Het enige verschil met Slovenië is dat sommige Nederlanders te gierig zijn en teveel geld vragen aan hun lifters.”

Ljubljana_Ljubljanski_Grad-Ljubljana_Castle_-Sever_North

Sowieso een must-see, trouwens 😀

Het goede en leuke aan Uber

Het goeie aan Uber is natuurlijk dat het carpoolen kan stimuleren, waardoor er minder CO2 uitstoot is.

Het leuke eraan was dat we steeds nieuwe mensen ontmoetten, laat maar zeggen hetzelfde wat een hitchhike-vakantie zo tof maakt. Soms is het awkward, maar dan maak je er daarna grappen over. Soms kom je de tofste mensen tegen.il_fullxfull.222295605

Het enige verschil met Slovenië is dat sommige Nederlanders gierig zijn en teveel geld vragen aan hun lifters. In Slovenië betaal je slechts een vergoeding van de benzine als medereiziger. En ik denk dat als je slechts een vergoeding vraagt, dat het rechtmatig gezien hetzelfde is als carpoolen en dus niet strafbaar. (Als je nu denkt: “Rot dan op naar Slovenië!” Dank je voor het advies, ik leef inderdaad weer in centraal Europa en het bevalt me prima!)

Hoe Uber te gebruiken

Ik begrijp dat taxi-chauffeurs boos zijn, omdat zij veel geld hebben betaald voor een opleiding en hun papieren. Het ligt meer aan de gebruiker zelf: Wees niet gierig: Vermijd boetes en een strafblad; Bespaar geld op de benzine; Ontmoet nieuwe mensen!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *