Wanneer extreem niet extreem genoeg is: Lava Kajakken!

Published On 30 May, 2013 | By Tom |

Wanneer wordt extreem te extreem? Te gek. Niet meer voor rede vatbaar. Dat vraag ik me soms wel eens af als ik mensen weer eens rare stunts uit zie halen. Zelf hou ik het graag bescheiden. Ja, een parachutesprong heb ik meermaals gemaakt en ook bungeejumpen en andere rare fratsen heb ik inmiddels af kunnen kruisen. Toch had ik altijd het idee dat het veilig was. Of laten we het anders zeggen, de fun-risk ratio sloeg duidelijk uit naar lol. Waar voor mij de grens zou liggen? Bij Lava Kajakken bijvoorbeeld! Compleet gestoord als je het mij vraagt, maar waarschijnlijk geeft het een geweldige rush en het levert in ieder geval prachtige plaatjes op!

Lava Kajakken

Op zoek naar nieuwe uitdagingen en onontdekte rivieren waren professioneel kajakkers Pedro Oliva, Chris Korbulic en Ben Stookesberry in Hawaï toen ze het vrij radicale plan opdeden om te gaan Lava Kajakken. Op zeer geringe afstand peddelden de drie langs lava van de Kilauea vulkaan (een van de meest actieve vulkanen ter wereld) op het eiland Hawaï. Met een watertemperatuur van 90 °C is elke aanraking met het water, laat staan stoer eskimoteren, zo’n beetje uit den boze.

Alsof dat nog niet genoeg was besloten de drie, bewapend met niet meer dan een zonnebril tegen de warmte, om aan land te gaan en het net afgekoelde nieuwe stukje Aarde te ontdekken.

Gelukkig hebben we de foto’s nog zullen we maar denken!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *