Wat is een Xbox Gift Card?

Published On 5 February, 2018 | By Isabella van den Berg |

De Xbox Gift Card is een fantastische manier om de nieuwste games uit de Microsoft Store te kopen. Ze kan aan elke Microsoft-account gekoppeld worden en kan verkregen worden in een range aan bedragen. Dit maakt de Xbox Gift Card zowel geschikt voor eigen gebruik als geschenk. Behalve games kunnen ook films, muziek, apps en andere deelnemende producten uit de Microsoft Store aangekocht worden met de kaart eens ze geactiveerd is en gekoppeld aan een account. De kaart is eenvoudig te gebruiken en het ideale cadeau voor iedereen die een Xbox bezit en deze ten volle wil benutten zonder abonnement.

De Xbox Gift Card activeren

Prepaidcodes kunnen zowel via een browser, de Xbox-app, de One-console als de 360-console ingewisseld worden. De Xbox Gift Card behoort tot de cadeaukaarten die met een prepaidcode werken. Om ze te activeren via een webbrowser is het voldoende zich aan te melden op een Microsoft Account en vervolgens aan te geven dat men een code wil inwisselen. Vervolgens moeten de 25 tekens die te vinden zijn op de Gift Card ingevoerd worden. Wie rechtstreeks via de console gaat, doet dit via het thuisscherm. Van hieruit kan men naar de Microsoft Store gaan om de code in te geven.

Waarvoor kan de Xbox Gift Card niet gebruikt worden?

Omdat de kaart in de eerste plaats bedoeld is als geschenk en niet louter als ‘geld’ is het niet mogelijk om er een abonnement mee te kopen of betalen. Daarnaast kan er geen inhoud voor de Xbox 360 aangekocht worden om vervolgens op een Xbox One te spelen. De kaart moet in dezelfde munteenheid uitgebracht zijn als het land waarin ze wordt geruild. Zo niet, is het onmogelijk om de code te activeren. Het loont dus om eerst na te gaan welke munteenheid er verbonden is aan de gebruikte account vooraleer de Gift Card te activeren.

Het verschil tussen de Xbox Live Gold Card en de Xbox Gift Card

De Xbox Live Gold Card is een prepaid kaart waarmee een abonnement geactiveerd wordt voor een vooraf bepaalde duur. De Xbox Gift Card is eveneens een prepaid kaart, maar deze wordt gebruikt om tegoed toe te voegen aan het abonnement en niet om het abonnement mee te betalen of aan te kopen. Dit maakt de Xbox Gift Card een waardevol en gewild geschenk bij iedereen die over een Xbox en bijhorende account beschikt. Je kunt de Xbox Gift Card kopen bij Primera.nl

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Hey! Mijn naam is Isabella, beginnende blogger en stagiair. Ik hou van muziek, trends, fashion en teckels.