Wat zou jij kiezen voor Een Maand Geen…?

Published On 27 June, 2014 | By Freek Keesen |

Goeie voornemens blijven vaak goeie voornemens. Je roept één keer uit dat je gaat stoppen. Je vrienden gniffelen cynisch. Een week later vragen ze nog eens hoe het gaat. Geschrokken van de vraag geef je een ontwijkend antwoord, want je moet toegeven dat je verschrikkelijk faalt. Zucht…kon je ze er maar van overtuigen dat je het wel echt kan!  

Denk aan Een Maand Geen… Suiker / Alcohol / Shoppen / Games / Smartphone

Uitdaging

EenMaandGeen.nl is een nieuw platform om serieuze en gekke uitdagingen aan te gaan. Denk aan een maand geen… suiker, alcohol, shoppen, games, smartphone, tv, vlees, etcetera (ze staan ook open voor suggesties). Dingen die niet de verslavende status van heroïne of crack hebben, maar waar je zeker niet zomaar mee zou stoppen. Hoe zou het zijn om eens een maandje nuchter te zijn, bijvoorbeeld?

Experiment op video

Deelnemers worden op camera geïnterviewd en bloggen zelf over de ervaring. Dat levert soms grappige gesprekken op: Freek die Marije zit te paaien met het feit dat zij faalde; Marlies die geen suiker at en gek werd van collega’s die vertellen over hoe óóóverheerlijk dat taartje is; Aukje die toch ècht nieuwe kleren moest kopen, omdat ze een nieuwe baan kreeg. Lekker aapjes kijken, laat maar zeggen. Aapjes waarmee geëxperimenteerd wordt, maar die wel stoer genoeg zijn om publiekelijk te stoppen!

Het doet een beetje denken aan Super Size Me of 40 Dagen Zonder Seks maar dan zonder de douchebags

Marlies1Marije2freek2

Het doet een beetje denken aan Super Size Me of 40 Dagen Zonder Seks maar dan zonder de douchebags. EenMaandGeen.nl verspreidt zich veelal via hun Facebook-pagina, waar het echt als een community begint te fungeren. Op deze Facebook lachen vrienden de deelnemers niet uit, maar wordt er veelal support gegeven. Samen stoppen met een organisatie kan veel doen met de attitude van je vrienden. 😉

waarzoujij2Ik moet zeggen dat je via Facebook het meest meekrijgt van de lol en ervaringen. Daarom raad ik aan om er eens een kijkje te nemen en het te vind-ik-leuken om het te volgen.

Mix van echte mensen en pseudowetenschap

Het is een mix van echte mensen en pseudowetenschap. Je leest misschien wel eens van die artikelen over experimenten in de psychologie en fantaseert dan over hoe die experimenten zullen verlopen. Het leuke is dat bij EenMaandGeen.nl je een kijkje in de keuken krijgt. Zo wordt er ook steeds meer duidelijk over de effecten van bijvoorbeeld alcohol en suiker.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *