Wereldhit: Gangnam Style

Published On 10 August, 2012 | By Ming |

De Zuid Koreaanse zanger PSY heeft een wereldhit op zijn naam staan met de titel Gangnam Style. In Zuid Korea staat de zanger bekend om zijn humor en komische dansmoves. Het liedje is gelanceerd op 15 juli 2012 samen met de muziekclip via de officiële PSY YouTube kanaal.

Van lokaal naar internationaal

Bij de lancering nam Gangnam style vrijwel alle Zuid Koreaanse hitlijsten, zoekportalen en online muziekwinkels over. Internationale bekendheid verkreeg het nummer pas toen de YouTube video viraal ging tijdens de derde week van juli 2012. Op moment van schrijven staat het aantal views van het filmpje op maar liefst 22 miljoen views, ja je leest het goed 22 MILJOEN!

Gangnam Style signature dance move

In de clip combineert PSY moves uit shuffle dancing waarbij de handgebaren verwijzen naar paardrijden. Hoewel deze combinatie erg origineel lijkt, is het al eerder uitgevoerd door de debuut single van de Koreaanse K-pop meidengroep Girl’s Day in 2010

Gangnam Style?

Nu vraag je je natuurlijk af wat Gangnam Style nou eigenlijk betekent. Ook daar kunnen we je hier antwoord op geven. Het verwijst namelijk naar de upscale fashion en lifestyle trendsetters in Seoul’s Gangnam district die word gezien als de meest invloedrijke gedeelte van de metropool. Je kan het zien als een Koreaanse woord voor de term ‘swag’.

Gangnam Style YouTube videoclip

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *